Una dansa que aguanta molt

La Gala, amb referències que arriben al 1798, estrena el títol d'Element Festiu Patrimonial d'Interès Nacional | En les dues ballades d'enguany els balladors aguanten mig minut

per Arnau Urgell, Campdevànol | 23 de setembre de 2014 a les 18:18 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de setembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El capdanser de la Gala de Campdevànol Foto: Arnau Urgell

La dansa de la Gala de Campdevànol ha pogut estrenar en aquesta Festa Major el títol d'Element Festiu Patrimonial d'Interès Nacional, reconeixement que el Govern va anunciar el passat mes de juliol. L'efemèride ha servit per publicar un llibre sobre aquesta mostra de cultura popular que, entre altres, ha permès descobrir referències de l'any 1798 –quan fins ara només se'n tenien del 1886-.


Si ha estat una dansa que ha aguantat en el temps –els autors del llibre, Josep Maria Colomer i Josep Maria Soler, consideren que pot ser molt més antiga-, també ho han fet els balladors del 2014. El diumenge van aconseguir aguantar les balladores a l'aire durant 30 segons i 75 centèssimes mentre que aquest dilluns van ser exactament 29 segons. Com sempre, els aplaudiments van anar a més a mesura que anava passant el temps.

La ballada d'aquest dilluns la va presidir Francesc Homs, conseller de Presidència i portaveu del Govern. Posteriorment, es va desplaçar a la casa consistorial on va signar el llibre d’honor i va visitar l’exposició itinerant La Dansa de la Gala de Campdevànol. Entre la resta d'autoritats presents, també va destacar la presència de l'exconsellera de Salut i actual diputada del PSC, Marina Geli.


Els balladors de la Gala de Campdevànol van aguantar mig minut. Foto: Arnau Urgell

Galeries de fotos 2014

Fotos de la dansa de la Gala-Festa Major de Campdevànol (Arnau Urgell)


Galeries de fotos 2013

Fotos de la dansa de la Gala-Festa Major Campdevànol (Arnau Urgell)

Fotos de la cercavila gegantera-Festa Major Campdevànol (Arnau Urgell)


Galeries de fotos 2012

Fotos de la dansa de la Gala-Festa Major Campdevànol (Arnau Urgell)

Fotos de la cercavila gegantera-Festa Major Campdevànol (Arnau Urgell)

Fotos de l'exposició retroespectiva de Coll i Bardolet (Rastres Fotografia)
 

Galeries de fotos 2011


Presentació d'una Festa Major dedicada a la Gala. Foto: Arnau Urgell

 

Participació