Ripoll elimina els contenidors soterrats de la plaça Sant Eudald

La brutícia i els danys que provocaven els camions a les llosses, les raons del canvi

Redacció
16 de setembre del 2014
L'Ajuntament de Ripoll ha precedit a eliminar els contenidors soterrats de la plaça Eudald. Aquests elements es van instal·lar el 2010 quan es va reformar aquest cèntric espai, juntament amb la plaça Gran. Ja aleshores l'oposició de CiU va mostrar la disconformitat i ara, des del govern municipal, ha decidit retirar-los.

Una de les raons que esgrimeix el consistori ripollès és aconseguir treure de les places els camions d'escombraries que provoquen danys a les lloses del terra –un dels punts febles d'aquests espais-. A més, argumenten que l'espai acostumava a quedar brut, un fet que havia aixecat crítiques dels veïns.

En conjunt s'eliminen cinc contenidors: dos de rebuig, un de cartró, un de plàstic i un de vidre. A més, se'n retira un altre de rebuig del carrer de la Fruta. En canvi, se n'ha afegit un de rebuig, un d'orgànica i un de plàstic al conjunt instal·lat al carrer de Prat-passeig de la Farga Catalana. Els nous contenidors faran que es traslladi al de roba a l'aparcament d'Ordina mentre que s'ha retirat el d'oli usat, que a partir s'haurà de portar a la deixalleria.

Per altra banda, s'han afegit dos contenidors de rebuig, un d'orgànica, un de cartró i un de vidre al costat de les escales del mercat cobert, a tocar del carrer Mossèn Cinto Verdaguer. Des de la regidoria de Barris s'ha fet una crida a la col·laboració del veïnat per millorar tots aquests espais.