El vídeo de la Diada del Tricentenari a Sant Joan de les Abadesses

Redacció
15 de setembre del 2014
Vídeo Diada
Vídeo Diada


Sant Joan de les Abadesses va aprofitar la Diada per commemorar el Tricentenari. Va ser un Onze de Setembre molt especial “per la situació política i social catalana i l’efemèride dels 300 anys dels fets de 1714”, segons l'Ajuntament. Al migdia, com és tradicional, es va fer l'ofrena floral al claustre del Monestir on entitats i institucions van homenatjar el comte Guifré, considerat el fundador de la nació catalana.

A la tarda, els Falcons de Vilafranca van protagonitzar una cercavila que va començar a la plaça Major i va transcórrer fins a la plaça Catalunya, on es van fer els actes solemnes del Tricentenari. Allà es va descobrir una placa commemorativa dels fets succeïts l’any 1714 i un roure pènol plantat per a l’ocasió. Un espectacle de figures humanes a càrrec dels Falcons de Vilafranca, amb estelada inclosa, va tancar l'acte.

Més enllà de la Diada

A banda de l’acte central de l’11 de Setembre, a Sant Joan ja s’han fet dues activitats relacionades amb el Tricentenari: una conferència de l’historiador Eduard Puig Bordera i un espectacle infantil per explicar la història de Catalunya. Més enllà de la Diada es farà un nou espectacle infantil (23 d’octubre), i un altre de musical adreçat a adults amb Sílvia Bel, Carles Beltran i Llúcia Vives, on s’interpretaran romanços que contextualitzen les vivències en la Catalunya del segle XVIII, mentre es narren fragments de cròniques de la Guerra de Successió i de la novel·la Victus d’Albert Sánchez Piñol (22 de novembre).