Molló s'omple amb una Fira de la Trumfa amb 700 tastets

Maria Vilarrasa s'imposa al 6è Campionat Local de Pelar Trumfes, una de les activitats més esperades

Redacció
15 de setembre del 2014
Expectació al Campionat Local de Pelar Trumfes
Expectació al Campionat Local de Pelar Trumfes | Marcel Urgell
Expectació al Campionat Local de Pelar Trumfes. Foto: Marcel Urgell

Molló es va omplir aquest dissabte amb una nova edició de la Fira de la Trumfa, un certamen dedicat a aquest tubercle que es conrea a la Vall de Camprodon. Malgrat que en aquesta ocasió no hi va haver actuació castellera, el poble va rebre més visitants que mai com demostra que es van superar els 700 tastets a base de patata, un 9% més que l'any passat, segons l'alcalde Pep Coma.

Les activitats van començar a les 10 del matí a l'entorn de la plaça Major i els carrers adjacents. Evidentment, la parada de venda de trumfa de la Vall de Camprodon, un producte adherit a la marca de qualitat Ripollès, va ser la gran protagonista però també es podien comprar altres productes artesans i locals com embotits, formatges i bolets, entre altres.

Una de les activitats que van despertar més l'interès dels mollonencs i visitants va ser el 6è Campionat Local de Pelar Trumfes. La victòria va ser per Maria Vilarrasa que va superar Pilar Ametllé, segona classificada. També hi va haver un taller de cuinar amb trumfa per a la mainada així com l'activitat "El teu pes en trumfes".

La degustació de cuina de la trumfa, amb 700 tastets repartits a un euro, va ser possible gràcies a la col·laboració dels restaurants Can Calitxó, El Costabona, L'Enclusa, Can Bertran, Can Jordi i Les Planes.

Un producte de qualitat

Els principals productors de la Vall de Camprodon, agrupats en el si de la Cooperativa Ramadera de Molló, treballen amb una trumfa homogènia i de qualitat a partir d’un cultiu que segueix el reglament de producció, consensuat entre tots els seus membres i supervisat per una entitat certificadora oficial.
 
S’ha sembrat una llavor certificada i s’ha procurat un cultiu més higiènic per mitjà de la rotació de les terres de conreu, l’opció de productes fitosanitaris de baixa toxicitat, un maneig que té en compte el cicle de la planta i una manipulació acurada. Les trumfes es venen envasades en sacs de 5, 25 i 40 quilos, degudament etiquetats.

Galeries de fotos

Fotos de la Fira de la Trumfa de Molló 2014 (Marcel Urgell)

Fotos de la Fira de la Trumfa de Molló 2013 (Marcel Urgell)

Fotos de la Fira de la Trumfa de Molló 2011 (Marcel Urgell)

Fotos de la Fira de la Trumfa de Molló 2010 (Marcel Urgell)

Fotos de la Fira de la Trumfa de Molló 2009 (Arnau Urgell)

Fotos de la Fira de la Trumfa de Molló 2008 (Arnau Urgell)
 



La Fira de la Trumfa de Molló va repartir 700 tastets. Foto: Marcel Urgell