El Ripollès, a punt per a l'Onze de la V

Arnau Urgell
11 de setembre del 2014
Marxa de torxes de Sant Joan de les Abadesses, aquest dimecres
Marxa de torxes de Sant Joan de les Abadesses, aquest dimecres | Marc Cargol
Marxa de torxes de Sant Joan de les Abadesses, aquest dimecres. Foto: Marc Cargol

L'onada sobiranista arreu del país ha fet que en els darrers tres anys la Diada al Ripollès hagi passat a tenir un elevat component reivindicatiu i s'hagin multiplicat els actes, més enllà dels pròpiament institucionals. Enguany, amb la gran V de la Diada a Barcelona com a protagonista, s'espera que més d'un miler de persones –probablement quasi 1.500- es desplacin a la capital.

Abans, però, aquest dimecres a la nit hi va haver marxes de torxes a Sant Joan de les Abadesses i Ribes de Freser així com V a Campdevànol i Camprodon, entre altres. A la capital de la Vall de Ribes, on també hi va haver una V, es va aprofitar per homenatjar Joan Triadú mentre que a Sant Joan els Falcons de Vilafranca van posar la cirereta en un acte de record del Tricentenari.

A més, desenes d'entitats de diversos municipis mostraran el seu compromís amb la consulta en un acte coordinat arreu del país per l'AMI i l'ANC. Al Ripollès, com a mínim, es farà a Campdevànol, Camprodon, Ribes de Freser i Ripoll.

Més d'un miler de persones cap a Barcelona

La V de Barcelona tornarà a suposar una gran mobilització al Ripollès. Les seccions locals de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) així com Òmnium Cultural, les dues entitats que han organitzat la demostració de força sobiranista, han omplert un total de 17 autocars de la comarca amb 900 persones. Tanmateix, la impossibilitat de llogar-ne més farà que centenars de ripollesos es desplacin amb transport públic o privat fins a la capital del país.

La mobilització de l'Onze de Setembre consistirà en una immensa V entre les places d'Ildefons Cerdà i Pius XII fins a les Glòries seguint els eixos de la Diagonal i la Gran Via . Al llarg d'aquests onze quilòmetres els participants dibuixaran amb les seves samarretes grogues i vermelles una gran senyera de banda a banda de les avingudes.

A les ANC de la comarca se'ls hi ha assignat el tram 68, a la Gran Via entre els carrers Sicília i Sardenya. D'aquesta manera, tota la gent del Ripollès estarà junta, a diferència de la Via Catalana de l'any passat que van quedar separats per diversos quilòmetres a l'Alt Empordà. És difícil saber globalment quanta gent de la comarca es desplaçarà a Barcelona però probablement s'acostarà, o superarà, els 1.500 de l'any passat . I és que només a Ripoll hi ha quasi 300 persones que o bé han comunicat a l'ANC que es desplaçaran amb mitjans propis o bé que estan a una llista d'espera pendents de si es pot noliejar algun autocar més. “Hauríem pogut omplir dos autocars més sense problemes”, assegura Jofre Domènech, de Ripollès per la Independència.

Per a tots aquells que no vagin amb els autocars des de les ANC se'ls recomana combinar el cotxe –fins a Vic o a l'entrada de Barcelona- i el tren o bé el metro per tenir més combinacions de cara a la tornada. Els autobusos de Ripoll sortiran de Can Guetes i d'allà es dirigiran a l'avinguda Ripollès on es concentraran els provinents de Ribes de Freser, Camprodon i Sant Joan de les Abadesses per baixar conjuntament amb comitiva fins a Barcelona. A la C-17 s'aniran trobant els més de 130 que sortiran des d'Osona i que ocuparan els trams 65, 66 i 67.

Participa en el seguiment de la V: envieu-nos i vídeos

La V ja es desplega a Nació Digital a través d'un seguiment minut a minut amb totes les informacions de tots els actes que es fan a Catalunya i arreu del món. Per aquest motiu, podeu enviar el material a [email protected] o 648 030 795 (whatsapp).
 
Tant el correu com el número de telèfon el podeu reenviar i agregar a grups de whatsapp, o a qualsevol persona i assemblea territorial que vulgui col·laborar en aquest seguiment.
 
Demanem que s’informi de la localització de la informació, fotos i vídeos que s’enviïn. Les imatges que envieu apareixeran al mosaic que ha preparat Nació Digital per a la V humana del pròxim Onze de Setembre.

Podeu seguir el minut a minut de NacióDigital a l'especial: la V de la Diada - Via Catalana 2014.

Marxa de torxes de Sant Joan de les Abadesses, aquest dimecres. Foto: Marc Cargol