Una forta tempesta amb calamarsa deixa de nit fins a 52 litres a Molló

A l'entorn de Ripoll se'n van acumular una trentena

Calamarsada a Molló
Calamarsada a Molló | Pep Coma
Redacció
09 de setembre del 2014
Molló, emblanquinat per la calamarsada. Foto: Pep Coma

Després d'una tarda relativament tranquil·la, les tempestes van tornar al Ripollès quan ja era fosc. La primera i més important es va localitzar a la Vall de Camprodon, especialment sobre Molló i Espinavell. Va anar acompanyada de calamarsa –els carrers van quedar blancs- i, segons el registre de l'alcalde Pep Coma va acumular fins a 52 litres en 20 minuts. Sortosament, segons va dir el mateix alcalde a través de les xarxes socials, no es va detectar cap dany importants.

Mentre en altres punts com Camprodon i Sant Pau la mateixa tempesta deixava registres menors que tot just superaven els 10 litres, se'n va formar una segona a l'entorn de Vallfogona que va descarregar amb molta força a Ripoll. A la capital de la comarca van caure 27 litres acompanyats de molt aparat elèctric.

Per aquest dimarts el temps es pot repetir tot i que tot apunta que les tempestes, si es produeixen, seran menors i més disperses. Tot i això, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per intensitat de pluja.

Pluja dilluns 8 de setembre

Abella: 5,2 litres
Camprodon: 12,2 litres
Molló: 52,0 litres
Planoles: 0,0 litres
Ripoll: 27,0 litres
Sant Pau de Segúries: 13,0 litres