La Ruta del Ferro estarà tallada tota la setmana

Una forta esllavissada, d'uns 20 metres d'amplada, ha deixat la via verda absolutament impracticable

Redacció
08 de setembre del 2014
Esllavissada a la Ruta del Ferro
Esllavissada a la Ruta del Ferro | Protecció Civil Sant Joan
Esllavissada a la Ruta del Ferro. Foto: Protecció Civil Sant Joan

La principal incidència de les fortes tempestes de dissabte –que van deixar fins a 60 litres al Baix Ripollès- va ser la gran esllavissada que es va produir a la Ruta de Ferro. Concretament, ha afectat un tram d'uns 20 metres entre el Solà i la Casilla, al terme de Sant Joan de les Abadesses, a l'alçada de Cal Gat.

L'esllavissada ha deixat absolutament impracticable la via verda que uneix Ripoll i Sant Joan de les Abadesses i tot sembla indicar que estarà tallada tota la setmana. "És una esllavissada important i caldrà treballar-hi amb maquinària", ha explicat l'alcalde Ramon Roqué.

Des de l'Ajuntament de Sant Joan ja s'han posat en contacte amb el Consorci Vies Verdes que és qui assumirà les tasques per solucionar la incidència. "Creiem que caldran quatre o cinc dies de feina ja que no només és retirar tot el material que ha cedit sinó deixar-ho ben estable", assenyala Roqué. La previsió és intentar començar els treballs demà mateix "si no plou molt aquesta tarda". Per tot plegat veu quasi impossible que estigui a punt pel pont de la Diada.

A banda d'aquest incident també es van registrar petites esllavissades al terme municipal, la més important a la zona de Sant Antoni així com problemes puntuals en rieres i torrents. Una situació que es va repetir a Ripoll tot i que sense els danys que han patit de nou les poblacions del nord d'Osona.