Dos nous mestres artesans alimentaris

El carnisser Carles Carrasco i el forner Climent Robiró reben el reconeixement d'Agricultura

Redacció
03 de setembre del 2014
El Departament d'Agricultura ha reconegut dos professionals del Ripollès com a mestres artesans. Concretament, es tracta del carnisser ripollès Carles Carrasco i del forner ribetà Climent Robiró que, juntament amb 26 professionals més se'ls atorga el Diploma de Mestre Artesà Alimentari d’acord amb les propostes presentades i amb l'informe favorable de la Comissió d'Artesania Alimentària de Catalunya.

El Diploma de Mestre artesà s'atorga a aquells artesans que reuneixen determinats mèrits de creativitat i coneixements en el camp de l’artesania alimentària en algun dels oficis que especifica el decret corresponent, han exercit com a artesans alimentaris durant un període mínim de quinze anys i disposen del carnet d'artesà alimentari.
 
Per tant, l'atorgament del diploma significa el reconeixement del mestratge excepcional amb el qual l'artesà exerceix el seu ofici, per la qual cosa només podrà ser atorgat a persones a les qual se'ls pugui acreditar una llarga trajectòria professional reconeguda, domini tècnic del seu ofici, experiència i mèrits de caràcter extraordinari en la pràctica de l'ofici. Dels 28 professionals reconeguts dos són del Ripollès i en conjunt nou treballen de cansaladers xarcuters, vuit de forners, vuit de pastissers, dos de xurrers i un de formatger.