TV3 cancel·la l'espai «El medi ambient» després de 22 anys

Les raons adduïdes són de caràcter econòmic

Nació Digital
03 de setembre del 2014
El programa de TV3 El medi ambient deixarà d’emetre’s el proper dilluns 8 de setembre, segons ha confirmat el director de l’espai, Xavier Duran a través del seu compte de Twitter. Després d’una emissió ininterrompuda de 22 anys a la televisió pública catalana entre el Telenotícies comarques i el Telenotícies migdia des del 1992, el programa serà cancel·lat, segons ha explicat el periodista. 
 
Tot i això, TV3 no ha confirmat la supressió de l’espai dedicat al medi ambient. De moment, la previsió de programació diu que l’emissió seguirà fins el proper dia 14 de setembre, tot i que és totalment modificable. 
 
"Les raons adduïdes són com sempre de caràcter pressupostari", explica la nota informativa difosa per la secció sindical de TV3. Per tant, una de les raons principals seria l’estalvi de les tres persones que ara mateix treballen al programa.
 
El fet que el programa Espai Terra presentat per Tomàs Molina s’ubiqui abans del TN Comarques suposaria una reiteració dels mateixos continguts en la franja del migdia. Actualment, el programa El Medi Ambient transmet reportatges emesos anteriorment.

L'Associació Catalana de Comunicació Científica considera "incomprensible i deplora la supressió del programa, i insta la direcció de TV3 a reconsiderar-la".