«Avi, què és la Diada», els fets de 1714 explicats als infants, a Sant Joan

La representació es farà el 7 de setembre al Teatre Centre

Redacció
02 de setembre del 2014
El proper diumenge 7 de setembre es farà el segon d’una sèrie d’actes i propostes per recordar i commemorar a Sant Joan de les Abadesses l’efemèride del Tricentenari dels fets de 1714. Després de la conferència de l’historiador Eduard Puig Bordera sobre la fi de la Guerra de Successió, la companyia Teatr3 utilitzarà el teatre i les ombres xineses per acostar la nostra història als infants.

Avi, què és la Diada? narra la història d’un avi que rep els néts mentre els pares dels infants van a la manifestació de la Diada. Com que els néts no entenen què és la Diada, l’avi els ho explicarà mentre es recrea la història a través d’ombres xineses en una pantalla. A més dels fets de 1714 els actors també representaran diversos contes, cançons i tradicions per mostrar als hereus com són els catalans. L’obra, que es representarà al Teatre Centre, està adreçada a nens i nenes a partir de sis anys. L’espectacle començarà a les dotze del migdia i l’entrada és gratuïta.

Aquesta activitat serà l’aperitiu de la Diada Nacional de Catalunya el pròxim 11 de setembre, quan es faran els actes centrals de commemoració del Tricentenari a Sant Joan de les Abadesses amb la tradicional Ofrena Floral a la corona del Comte Guifré, l’actuació dels Falcons de Vilafranca i el descobriment d’una placa.

Passada la Diada, es farà un nou espectacle infantil (23 d’octubre), i un altre de musical adreçat a adults amb Sílvia Bel, Carles Beltran i Llúcia Vives, on s’interpretaran romanços que contextualitzen les vivències en la Catalunya del segle XVIII, mentre es narren fragments de cròniques de la Guerra de Successió i de la novel·la Victus d’Albert Sánchez Piñol, el 22 de novembre.