El Consell Comarcal se suma amb contes al Tricentenari

El cicle està subvencionat per la Generalitat i s'ha ofert a cinc municipis petits del Ripollès

Irene Giménez Vinyet
29 d'agost del 2014
El Consell Comarcal del Ripollès portarà un cicle de conta contes, enfocat en el Tricentenari dels fets del 1714, a cinc municipis de la comarca, en la mateixa línia que han fet altres ajuntaments com Ripoll o Sant Joan de les Abadesses.
 
L'Àrea de Cultura del Consell Comarcal, ha sol·licitat al Departament de Cultura de la Generalitat una subvenció per activitats dirigides al públic infantil relacionades amb la commemoració. Finalment, l'ajut rebut per dur a terme aquest cicle és 1.124,63 euros, i finançarà el 75% del cost total (1.499,50 euros).
 
Després de consultar el catàleg de recursos oferts als municipis per la Generalitat, el Consell Comarcal del Ripollès ha demanat tres activitats dirigides als infants que formaran un cicle de contes. El cicle de conta contes s'han ofert a cinc petits municipis de la comarca: Sant Pau de Segúries, Molló, Pardines, Planoles i Vallfogona del Ripollès.
 
La primera activitat, que porta per nom “El silenci de la campana. L’Extraordinària aventura de la memòria”, anirà a càrrec de la companyia Alambiq-Destil·leria Cultural, i tindrà lloc el pròxim divendres 5 de setembre a Sant Pau de Segúries, en el marc de la festa major del municipi. Serà a les cinc de la tada a la plaça de la Generalitat.
 
La segona activitat s’anomena “Avi, què va passar el 1714?” i anirà a càrrec d’Albert Estengre. Aquí s'explicarà als més menuts què celebren els catalans cada 11 de Setembre. Es farà a Planoles el dia 13 de setembre, a dos quarts de sis de la tarda, al Casino. A Pardines es farà el 14 de setembre, a les cinc de la tarda, als baixos de l’Ajuntament. I a Molló, en el marc de la festa major i també a les cinc de la tarda, el 23 de novembre a la sala de ball.
 
Finalment, Vallfogona de Ripollès emmarcarà un tercer acte en la celebració de les Jornades Europees de Patrimoni, el pròxim 27 de setembre, a les sis de la tarda, a la sala polivalent. En aquesta ocasió, el conta contes serà Joan Boher, que narrarà cinc històries pertanyents a la rondallística catalana, sota el nom de “Contes 1714”.