L'escultor Emili Armengol interpreta la simbologia celta

La mostra s'inaugura el 5 de setembre al Palau de l'Abadia de Sant Joan de les Abadesses

per Irene Giménez Vinyet , 4 de setembre de 2014 a les 07:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de setembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Emili Armengol, escultor barceloní resident a Rupit, és l'artista escollit per exposar a l'Espai Art l'Abadia de Sant Joan de les Abadesses. La inauguració de la mostra tindrà lloc el 5 de setembre a les set de la tarda i es podrà veure fins al 19 d'octubre.

Les tres dimensions de les runes és una interpretació d'Armengol de 24 caràcters de la simbologia celta i que utilitzaven es druides en els seus escrits. Cada un d'aquests signes té una funció més enllà d'un alfabet, ja que té un concepte i significat particular com la protecció, l’èxit, la mort, el canvi o les decisions.
 
L'artista ha transformat els símbols gràfics plans que també ha expressat de forma pictòrica i els hi ha donat volum, respectant sempre els traços bàsics de l’alfabet rúnic però dotant-los de presència en l’espai.

 
Per fer-ho, Armengol ha utilitzat planxes de bronze, acer inoxidable i acer patinable. Després, les talla, les tensa i les solda per crear les seves obres amb una voluntat arqueològica, històrica i estètica a la vegada.
 

Més informació de l'artista i vídeo

 

Participació