La necròpolis del monestir de Ripoll es podrà visitar a partir de la tardor

Les tombes més antigues daten dels segles VII i VIII

per Iris Estrada, 20 d'agost de 2014 a les 11:05 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 d'agost de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Necròpolis del Monestir de Ripoll. Foto: Arnau Urgell

La necròpolis del monestir de Santa Maria de Ripoll es podrà visitar a partir de la tardor. Les obres per adaptar aquest espai es van iniciar durant el mes de desembre de l’any passat i el projecte ha tingut un pressupost aproximat de 100.000 euros. 
 
Les obres han consistit en la neteja i preparació de les tombes que havien descobert durant les excavacions. A més, s’hi ha instal·lat una passarel·la reixada per poder observar les tombes obertes, i s’ha afegit il·luminació especial i un sistema de ventilació. 

 
Els interessats podran fer una visita guiada per experts i observar fins a 64 tombes de diferents èpoques. A causa de la importància de la necròpolis, els grups de persones que la vulguin veure hauran de ser reduïts. Les tombes més antigues daten dels segles VII i VIII, i els fonaments de la capçalera del monestir daten d'entre els segles IX i X.

 

Participació