Els propietaris dels terrenys negocien pagar la rotonda de l'entrada sud de Ripoll

La intenció del consistori és que els propietaris paguin els prop de 300.000 euros que val construir la rotonda

Redacció
13 d'agost del 2014
Ambient primaveral a l`entorn de Ripoll. Foto: Antonina Coromina

L'Ajuntament de Ripoll està negociant amb els propietaris dels terrenys perquè aquests siguin els que paguin mitjançant un avançament els prop de 300.000 euros que costa construir una rotonda a l'entrada sud de Ripoll, a la carretera C-17. Així ho ha explicat a aquest diari l'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, que ha indicat que “és la proposta que hi ha sobre la taula”.
 
Segons ha afirmat, la Generalitat no pot fer front en aquests moments a la despesa i, que ho paguin els propietaris, pot ser una manera de posar fi a la continuada accidentalitat d'aquest punt. Munell ha recordat que és una zona amb diferents accessos a centres comercials, hotels i instal·lacions esportives, entre d'altres, un fet que fa que hi hagi molt trànsit, amb imprudències -sobretot per part dels turistes-, i on hi ha diversos accidents cada any, alguns mortals. 
 
Per això, la intenció “és que la rotonda es pugui accelerar el màxim possible”, i una bona manera de fer-ho és amb l'avançament de diners dels propietaris dels terrenys. L'alcalde ha indicat que aquests diners se'ls hi restaran quan s'urbanitzi el terreny ja que, com a propietaris, hauran d'assumir una despesa important. Si, finalment, aquests col·laboren amb l'Ajuntament, “se'ls compensarà pel mateix import” i no hauran de pagar la quantitat que en el seu moment van avançar. 
 
Malgrat tot, l'alcalde de Ripoll ha volgut recordar que tan sols és una proposta que s'acabarà de concretar quan es tingui un degloç de la despesa del projecte.