Música antiga en viu a Planoles

El duet Waters & Alern tocarà aquest divendresamb instruments originals d'època

Redacció
13 d'agost del 2014
Xavier Alern

L'església de Sant Vicenç de Planoles acull aquest divendres un recital de música renaixentista i barroca al concert 'Musicke and Mirth'. Serà de la mà del duet Waters & Alern, que tocaran amb insruments originals de corda pinçada i criteris historicistes, i que interpretaran cançons dels segles XVII i XVIII.
 
El concert, del cicle Romànic en Viu, s'estructurarà en tres parts estètiques diferens. En les dues primeres, s'hi podrà escoltar música dels autors anglesos Tobias Hume, John Dowland, Thomas Robinson i John Johnson. Al tercer bloc, en canvi, s'hi interpretaran danses 'americanes' de Santiago de Múrcia, escrites per a guitarra barroca i baix continu.
 
Una de les característiques del concert serà la gran diversitat d'instruments que s'utilitzaran, ja que es barrejaran instruments de corda actuals, altres d'antics, llaüts, violes de gamba, tiorbes i guitarres barroques, entre d'altres gairebé en desús.
 
William Waters i Xavier Alern són especialistes en polifonia vocal, i han seguit l'exemple de Valderrábano, Phalèse i d'altres, transcrivint per a violes de mà musica polifònica i obres d'orgue, especialment italianes, espanyoles i catalanes. Els dos músics també enriqueixen el seu repertori amb instruments de corda pinçada i escriuen contrapartides pròpies per a obres originals.