Sant Joan promou actituds cíviques a l'hora de tenir mascotes

El consistori ha iniciat una campanya d'estiu per conscienciar la ciutadania

per Redacció , 12 d'agost de 2014 a les 13:22 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 d'agost de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses ha iniciat una campanya informativa de reforç de les actituds cíviques en la tinença d'animals de companyia. Segons ha informat, s'han penjat cartells i repartit fulletons als comerços del poble recordant l'ordenança que obliga a inscriure al cens municipals i a identificar les mascotes amb un xip homologat. Així mateix, ha informat de les zones de més concurrència d'animals i ha recordat la necessitat de portar-los lligats, recollir els seus excrements i evitar que facin les seves miccions a les façanes i mobiliari urbà.
 
Segons el consistori, les conseqüències de les actituds incíviques pel que respecta als animals poden afectar la salut i la higiene dels humans, especialment dels infants: “Els excrements canins són el principal focus de contagi de malalties entre mascotes i, fins i tot, poden arribar a afectar les persones”.

 

Participació