S'impulsen mesures de protecció i neteja de riera de Merlès

La riera és un dels espais d'interès natural de Catalunya per la seva riquesa i diversitat

Redacció
11 d'agost del 2014
Riera de Merlès
Riera de Merlès | Turisme Lluçanès
La Riera de Merlès. Foto: Turisme Lluçanès

Des d'aquest agost, la riera de Merlès compta amb tres nous punts de recollida d'escombraries. Aquests, s'han instal·lat al Berguedà, entre el Cobert de Puigcercós (Borredà) i Sant Cristòfol (Santa Maria de Merlès) per ajudar a conservar i millorar la imatge i diversitat biològica del seu entorn. A més, també s'han iniciat els tràmits amb el Servei Català de Trànsit (SCT) per l'assumpció de les facultats de denúncia i sanció a vehicles que se saltin les normes de circulació a la zona.
 
La riera de Merlès, és un corrent fluvial de 78 quilòmetres que transcorre a través de les comarques del Berguedà, Osona, el Bages i el Ripollès, i que va ser declarada Reserva Natural Parcial i inclosa dins del Pla d'Espais d'Interès Natural de Catalunya (PEIN) per la seva riquesa paisatgística i biològica.
 
Per això, i per aconseguir resoldre les problemàtiques que afecten l'espai i millorar-ne l'ordenació, protecció i gestió, s'està treballant en un Pla director integral amb actuacions a curt, mitjà i llarg termini per millorar-ne l'estat i preservar-la de cara al futur.