Comença una campanya per obtenir suports individuals per la Portalada

La iniciativa té per objectiu fer costat la candidatura de la Portalada de Ripoll perquè es declari Patrimoni Mundial de la UNESCO

Campanya per aconseguir suports individuals per la candidatura de la Portalada
Campanya per aconseguir suports individuals per la candidatura de la Portalada | Jordi Munell
Redacció
11 d'agost del 2014
Campanya per aconseguir suports individuals per la candidatura de la Portalada

Divendres passat es va fer la presentació d’una campanya per aconseguir suports individuals per la candidatura de la Portalada de Ripoll com a Patrimoni Mundial de la UNESCO. L’objectiu és aconseguir suport internacional entre els visitants estrangers que cada any visiten Ripoll.
 
A la mateixa Portalada s’instal•larà un punt d’informació on s’explicarà en diferents idiomes què es vol fer i com es pot donar suport a la causa. Hi ha diverses maneres de fer costat a aquesta iniciativa, la primera és omplir una butlleta que es facilita a la Portalada i que s’ha de dipositar dins d’una urna. També es poden adquirir postals a 10 cèntims d’euro i, un cop el turista torni al seu lloc d’origen, facilitar-la a familiars i amics perquè facin constar les seves dades i enviar la postal a Ripoll de nou. Finalment, també hi ha l’opció d’omplir un formulari i enviar-lo via Internet.
 
Catalunya només pot enviar una candidatura a Madrid a esdevenir Patrimoni de la Humanitat. El passat mes de maig, el Consell Assessor de Patrimoni Cultural Català va anunciar que la Portalada entrava a la llista indicativa i a la tardor es decidirà si entra a la llista que l’Estat presenta a l’UNESCO.
 
Ripoll vol que la portalada sigui patrimoni de la humanitat. Foto: Wikicommons