Aleix Fàbregas, primer guanyador de L'Esquella

Eric Moya i David Coma completen el podi | Mesi Arcos guanya una cursa que converteix el cim del Taga i el poble de Pardines en una festa

Aleix Fàbregas, al pas pel Taga
Aleix Fàbregas, al pas pel Taga | Josep Maria Montaner
10 d'agost del 2014
Aleix Fàbregas, al pas pel Taga. Foto: Josep Maria Montaner

Aleix Fàbregas es va convertir aquest dissabte en el primer guanyador de l'Esquella de Pardines, una cursa de muntanya que va convertir tant el poble com el cim del Taga, el punt més alt, en una autèntica festa. El corredor de Ripoll es va imposar a Eric Moya i David Coma mentre que Mesi Arcos va guanyar en categoria femenina.

De la cursa se'n sabien pocs detalls fins 24 hores abans. Finalment, un dia abans de disputar-se es va fer públic el recorregut que amb només 21 quilòmetres afrontava un desnivell positiu de 1.800 metres. La festa, per tant, va quedar en els espectadors –amb esquelles i torxes que van omplir tant el Taga com Pardines- mentre que els més de 220 corredors van haver de suar de valent en una agradable vespre d'estiu al Ripollès.

Fàbregas va arribar a la meta de Pardines amb un temps de 2 hores, 26 minuts i 40 mentre que el santjoaní Eric Moya ho va fer amb 2:29:02. El podi el va completar David Coma amb 2:33:45. En una cursa on des de l'organització es va evitar anunciar cap nom de corredor destacat el nivell va ser força important amb la presència de Xavier Freixinet, Xavi Padrós, Genís Zapater, Adrià Canimas i Joan Reyné, que van ocupar el quart, el cinquè, el sisè, el setè i el vuitè lloc, respectivament. El marroquí Karim El Hayani, conegut per córrer amb sandàlies, va acabar 21è amb el calçat trencat a la mà i completant el recorregut descalç.

Mesi Arcos, guanyadora de L'Esquella de Pardines. Foto: Josep Maria Montaner

En categoria femenina la victòria va ser per Mesi Arcos (3:14:50) per davant de Núria Villegas i Roser Ortés, la millor corredora de la comarca. Dolors Morcillo, subcampiona a la general del Campionat del Ripollès, va ser quarta mentre que la ripollesa Laura Prat, sisena, va ser sisena.

Fotos de L'Esquella de Pardines 2014 (Josep Maria Montaner)