El pianista portuguès Artur Pizarro rebrà la Medalla Albéniz

L'entregarà l'escriptor Antoni Puigverd després de la interpretació de la «Suite Iberia»

Redacció
08 d'agost del 2014
El Festival de Música Isaac Albéniz de Camprodon viu el seu moment àlgid amb l'entrega de la medalla que recorda el compositor nascut a la vila. Un reconeixement a un pianista de gran qualitat que es realitza després de la interpretació de la Suite Iberia, la seva millor obra i de gran dificultat tècnica.

Enguany rebrà la Medalla Albéniz el portuguès Artur Pizarro. Serà aquest dissate al Monestir de Sant Pere amb un concert que començarà a partir de les vuit del vespre. En acabar, es farà l'entrega del guardó per part de l'escriptor i periodista Antoni Puigverd, molt vinculat a la vila.

Nascut a Lisboa, Portugal, el 1968, Artur Pizarro va actuar per primera vegada en públic als tres anys d'edat i l'any següent debutava a la televisió. Després dels estudis inicials a Lisboa, es va a Kansas on va continuar treballant amb el professor Sequeira Costa. També va estudiar a la capital portuguesa així com a París.

El 1987 va guanyar els primers premis i el de Leeds, el 1990, va suposar l''inici d'una carrera de concertista internacional, amb les principals orquestres i directors del món. A més, ha rebut diversos reconeixements al seu país natal incloent el Premi Portuguès Press, la Societat Portuguesa d'Autors, la Medalla de la Cultura de la ciutat de Funchal i la Medalla al Mèrit Cultural del Govern portuguès.

L'activitat del Festival de Música Isaac Albéniz, que enguany arriba a la vint-i-vuitena edició, continuarà el diumenge amb un recital líric a càrrec del tenor Albert Deprius, el baríton Toni Marsol i la pianista Marta Pujol.

TÍTOL TITOL TÍTOL
Dissabte 9 d'agost

Concert Suite Iberia amb Artur Pizarro: entrega de la Medalla Albéniz. Monestir de Sant Pere (20.00)

Diumenge 10 d'agost

Concert líric amb Albert Deprius, Toni Marsol i Marta Pujol, Monestir de Sant Pere (20.00)

Divendres 14 d'agost

Concert de piano amb Joan Valor. Monestir de Sant Pere (20.00)

Dissabte 16 d'agost

Concert d'Alfonso de Vilallonga & The Darling String Quartet. Monestir de Sant Pere (22.00)

Diumenge 17 d'agost

Concert de Philippe Mouratoglou (guitarra) i Ariane Wohlhuter (soprano). Monestir de Sant Pere (20.00)