Joan Dausà obre a Llanars el Festival de Música de la Vall de Camprodon

El Petit de Cal Eril, Gemma Humet i Sanjosex completen un cartell de "petites delicadeses"

Concert de presentació del FMVC
Concert de presentació del FMVC | Marcel Urgell
Redacció
07 d'agost del 2014
Concert de presentació del Festival de Música de la Vall de Camprodon. Foto: Marcel Urgell

Joan Dausà obrirà aquest diumenge a Llanars una nova edició del Festival de Música de la Vall de Camprodon (FMVC). El certamen va fer un tomb el 2011, en un moment on tots els pobles de la comarca s'omplien de concerts d'estils similars, van decidir fer una aposta tan arriscada com encertada: espectacles de petit-mitjà format, de qualitat, amb entrades assequibles i que servissin de tast estival de l'escena independent catalana.

Tres anys després l'aposta es manté. En la quinzena edició del festival sobresurten dos cantautors com Joan Dausà i Sanjosex, però també es podrà escoltar per primera vegada a la comarca El Petit de Cal Eril i descobrir la prometadora veu de Gemma Humet. El cap de setmana passat el FMVC es va promocionar amb les actuacions itinerants del jazz manouche d'Albert Bello Trio i Gatgipsyjazz que van ser a Vilallonga, Llanars i Molló, tres dels quatre escenaris del certamen.

Quatre concerts de nivell

Joan Dausà serà l'encarregat d'obrir el festival aquest diumenge amb un concert a la sala de ball de Llanars. L'actor i músic hi presentarà, a veu i piano, el seu segon disc On seràs demà? (Cameo/Right Here Right Now, 2014). Dausà s'ha fet un nom en el panorama musical gràcies a la bona acollida del seu primer disc Jo mai mai i la banda sonora de la pel·lícula Barcelona, nit d'estiu.

El divendres 15 d'agost, el festival es traslladarà a l'església de Sant Miquel de Setcases on s'hi podrà escoltar la prometedora veu de Gemma Humet acompanyada de la guitarra del compositor Toni Xuclà. Aquest espectacle, nascut en el marc de l'Any Espriu, s'hi musiquen versos de poetes com Bartomeu Roselló-Porcel, Carles Riba, Pere Quart o el mateix Espriu.

El festival saltarà posteriorment a Vilallonga de Ter. El diumenge 17 d'agost, Joan Pons, El Petit de Cal Eril, presentarà a la sala Cooperativa de Vilallonga de Ter el seu celebrat La figura del buit (Bankrobber, 2013) on s'ha reinventat a mig camí entre els hits potencials i l'experimentació. El festival es tancarà el 24 d'agost amb la presentació al Ripollès de Festival (Banrokker, 2014), el darrer disc de Sanjosex en un concert que es farà a la sala ball de Molló. L'artista de la Bisbal tancarà el festival, en un concert on també repassarà algunes de les cançons més conegudes com "Animal Salvatge" o "Temps o rellotge".

Galeries de fotos

Festival de la Val de Camprodon 2012

Fotos del concert de Mazoni a Vilallonga de Ter (FMVC)
 

Festival de la Vall de Camprodon 2011

Fotos del concert de Folkinkats (Xevi Mas)

Fotos del concert de Névoa i Vicenç Solsona (FMVC) 

Fotos del concert d'Anna Roig i L’ombre de ton chien (FMVC)

Fotos del concert de Roger Mas (Rastres: Gerard Garcia i Raül Duque)

Fotos del concert d'Els d'en Samarra i Mercadante/Battaglia (FMVC)


Festival Vall de Camprodon 2010

Fotos del concert de la Vella Dixieland (Arnau Urgell)

Fotos del concert de la Coral Càrmina (Arnau Urgell)

Fotos del concert de Carme Canela (Marcel Urgell)