L'Esquella de Pardines: la cursa que convertirà el cim del Taga en una festa

La prova, que aplegarà uns 250 corredors, té la particularitat d'"amagar" el recorregut fins el dia abans | Al Taga, on hi haurà música en directe, s'hi esperen un centenar d'espectadors

Arnau Urgell
07 d'agost del 2014
La Rufa i els seus amics, protagonistes de la cursa
La Rufa i els seus amics, protagonistes de la cursa | L'Esquella
La Rufa i els seus amics, protagonistes de la cursa. Foto: L'Esquella

Una cursa de recorregut secret, amb molts espectadors i amb música en viu tant al punt més alt com a l'arribada? Sí, això és possible i ho organitzen al petit poble de Pardines, a la Vall de Ribes, tot just una setmana després de la seva Festa Major. L'Esquella s'estrenarà aquest dissabte 9 d'agost després de força mesos de promoció amb la Rufa , una vaca amb molta marxa, com a protagonista.

De la cursa se'n saben pocs detalls. Que sortirà a les 18.45 de Pardines, que tindrà 21 quilòmetres, tres punts de control intermedi i que el darrer ascens durà els corredors fins al Taga, a 2.040 metres d'alçada. Allà s'hi trobaran un grup de música actuant en directe, un centenar de persones, cervesa per a tothom i moltes, moltes esquelles. “Hi haurà molt ambient”, explica Pep Hubach, un dels organitzadors de la prova.

L'Esquella ha nascut tanmateix pensant en l'hivern. “Creiem que el futur està en l'esquí de muntanya i en curses que surtin des dels pobles, encara que s'hagi de córrer”, assenyala Hubach. Tanmateix, com a element de promoció han començat amb una cursa de muntanya estival. Hores d'ara tenen uns 220 participants i esperen acostar-se als 300. L'objectiu és que visquin una experiència única tant a nivell paisatgístic –la majoria podran “veure” la posta de sol des del Taga- com d'ambient. I és que a banda de la festa a mig recorregut n'hi haurà una al final. “La música en directe començarà amb l'arribada del primer corredor i acabarà amb l'últim”, anticipa Pep Hubach.

El recorregut es donarà a conèixer tot just 24 hores abans de l'inici. Es publicarà al web i s'enviarà per correu electrònic a tots els participants. En canvi, durant la seva disputa es podrà saber els resultats en viu amb un sistema que registrarà el pas per tres punts de control.


La colla de la Rufa, en plena serra Cavallera. Foto: L'Esquella