El govern de Ripoll espera l'inici de les obres al Pla abans d'acabar l'any

L'aprovació definitiva del Pla de millora urbana de la Devesa del Pla es va fer en un ple el dissabte passat al matí | ERC no hi va assistir per la "nocturnitat i obscurantisme" del procés

Arnau Urgell
06 d'agost del 2014
Les obres a la Devesa del Pla podrien començar aquesta mateixa tardor
Les obres a la Devesa del Pla podrien començar aquesta mateixa tardor | AU
Les obres a la Devesa del Pla podrien començar aquesta mateixa tardor. Foto: Arnau Urgell

L'inici de les obres a la Devesa del Pla podria ser una realitat aquesta mateixa tardor. Hi coincideixen tant el govern municipal de CiU com ERC, a l'oposició, que estan fortament enfrontats per aquesta qüestió. El darrer episodi de la controvèrsia es va viure dissabte al matí amb un ple extraordinari per aprovar definitivament el Pla de millora urbana (PMU) i que ERC va plantar per denunciar la “nocturnitat i obscurantisme” de tot el procés.

L'aprovació del PMU de l'antiga Preparación Textil és un dels darrers passos del llarg procés per desenvolupar la zona. De fet, a la junta de govern d'aquesta setmana ja s'ha aprovat el projecte d'urbanització, que inclou bona part dels detalls del projecte. Sobre l'arribada de Mercadona, el regidor Xavier Cima tira de prudència i assegura que “si volen invertir a Ripoll han de presentar una llicència” i que hores d'ara encara duen estar negociant amb la propietat. Sigui com sigui, tothom dóna per fet que si les obres comencen a curt termini serà per la voluntat de l'empresa d'alimentació valenciana d'establir-se a la vila.

Des d'ERC es veu amb molt recel. I, de fet, atribueixen a “interessos comercials molt potents” tot el procés per desencallar ràpid el sector. “S'equivoquen si es pensen que instal·lar un Mercadona serà el gran revulsiu econòmic”, assenyala Teresa Jordà que justifica la plantada al ple com el punt culminant d'un procés on domina la “nocturnitat i l'obcurantisme”. “Ja n'hi ha prou”, assenyala tot afirmant que no s'entenen les presses i la necessitat de convocar un ple, amb el cost econòmic que comporta, un dissabte d'agost tot just quatre dies després de la sessió ordinària.

Xavier Cima, per la seva banda, qualifica “d'irresponsabilitat democràtica majúscula” no haver assistit al ple. “Se'ls va informar prèviament que es volia passar al ple ordinari però mancava un informe de l'ACA i que se'n convocaria un d'extraordinari tan bon punt arribés”, assenyala. Pel responsable municipal d'Urbanisme “ERC està en contra del projecte i farà tot el que pugui perquè no es faci”. Teresa Jordà, per la seva banda, considera que el procés no té marxa enrere però que si tornen a governar a partir del 2015 intentaran modificar-ne alguns aspectes.

El PSC aprova els canvis al projecte

El grup municipal socialista va votar finalment a favor del Pla de millor urbana de la Devesa del Pla ja que, com han recordat a través de les xarxes socials, es van acceptar algunes de les esmemes presentades com la supressió de barreres arquitectòniques al pont de Calatrava, preveure zones de descans, picnic i parc infantil a la futura zona verda i la cessió dels solars d'habitatges a l’Ajuntament mentre no es construeixin per poder-los utilizar com a zona verda, entre altres.