L'ANC de Ripoll assajarà la «V» en el marc del Mercadal

L'objectiu és escalfar motors de cara a la gran demostració de força de la Diada a Barcelona | Totes les ANC del Ripollès intentaran omplir el tram 68 de la "V" de l'Onze de Setembre

Arnau Urgell
05 d'agost del 2014
«V» a davant de Monestir de Ripoll
«V» a davant de Monestir de Ripoll | ANC-RxI
«V» a davant de Monestir de Ripoll. Foto: ANC-Ripollès per la Independència

L'independentisme intentarà, per tercer any consecutiu, fer una demostració de força històrica l'Onze de Setembre. En aquesta ocasió la Via Catalana no es mourà de Barcelona i formarà una “V” gegant per fer veure al món la voluntat d'exercir el dret d'autodeterminació el 9 de novembre. Arreu del territori al llarg de l'estiu es fan “assajos” d'aquesta “V” amb la voluntat d'escalfar motors de cara a la Diada Nacional. A Ripoll, per exemple, es farà aquest diumenge 10 d'agost a les set del vespre coincidint amb el Mercadal del Comte Guifré.

“És un acte senzill amb la voluntat de difondre la gran manifestació de la Diada”, explica Glòria Roca, de l'ANC-Ripollès per la Independència. Es marcarà la “V” a terra i una vegada completada es farà una foto amb tots els participants fent el símbol de la victòria. Tot plegat acabarà amb el cant dels Segadors, afegeix Roca. A més, s'aprofitarà per inscriure i informar de la logística de l'Onze de Setembre així com vendre les samarretes, grogues i vermelles, que l'Assemblea Nacional ha preparat per tenyir Barcelona dels colors de la senyera.

A les ANC del Ripollès en aquesta ocasió els hi correspon el tram 68. “Estarem tots junts i, si no som capaços de fer una gran mobilització, es veurà que hem fallat d'una hora lluny”, ironitza Roca. L'objectiu és “moure més gent que a la Via Catalana” i, de moment, només a Ripoll i les Llosses ja han omplert quatre autocars i estan en procés de fer-ho amb un cinquè.

Informació pràctica de la "V" humana-Via Catalana 2014

El recorregut de la Via Catalana 2014, al detall

Com fer-see voluntari de la campanya Ara és l'hora

Com inscriure's a la Via Catalana 2014

La samarreta de la Diada 2014

Vídeos de la Via Catalana 2014

Fotos de la Via Catalana 2014

Envieu-nos el «selfie» de la V humana del vostre territori, per Whatsapp

Especial "V" humana-Via Catalana 2014 a Nació Digital