El PSC portarà la C-26 al Parlament si no es limita el pas de camions per Borredà

El camió de transport especial que ocupa part de la carretera des de fa sis dies no es podrà arreglar fins divendres, segons l'alcalde de Borredà, Joan Roma

Redacció NacióBerguedà
31 de juliol del 2014
L’alcalde de Borredà, Joan Roma, ha explicat a NacióBerguedà que portarà la problemàtica de la carretera C-26 de Berga a Ripoll al Parlament de Catalunya, si el Govern de la Generalitat no limita el pas de camions de grans dimensions. Roma ho ha dit, després que un camió s’hagi estat una setmana avariat al mig de la carretera. 
 
Segons ha anunciat l’alcalde, el camió de gran tonatge i transport especial no podrà emprendre la ruta fins aquest divendres –set dies després que quedés encallat en un revolt i se li petessin dues rodes- ja que, a més, l’incident li va provocar un problema de frens que cal arreglar in situ .

Dilluns, la carretera cap a Borredà va estar tallada al trànsit en els dos sentits de la marxa durant més de set hores i, després de veure que no es podia solucionar el problema, es va arraconar el camió i es va donar pas alternatiu amb semàfors. Pel que fa als veïns, ha assegurat Roma, el camió instal·lat al mig de la via és un perill i un maldecap, “però ja ho troben normal” perquè situacions així passen quatre o cinc vegades l’any: “Els comentaris són que el Govern ja ho sap, però que està ocupat en altres temes i no tenen temps per a nosaltres”, ha assegurat.
 
“La categoria enganya els conductors de camions i aquests es troben atrapats en una carretera massa estreta” ha declarat Roma. Per això, aquest divendres ja va enviar una carta a la Direcció General de Carreteres de la Generalitat demanant que s’instal·essin senyalitzacions a Berga i a Ripoll per prohibir el  pas de camions per aquesta ruta. Segons l’alcalde, si això no es fa o no rep resposta d’aquesta carta, a partir de setembre portarà la problemàtica al Parlament a través del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC): “Portaré el tema al Parlament perquè amb un acord s’insti o s’obligui el Govern a posar aquesta senyalització que faria que no ens trobéssim en casos com aquest cada dos per tres”.