El llegat de Xirinacs, segons Quim Arrufat i David Fernàndez

Els diputats de la CUP participaran a Sant Joan a l'acte previ del tercer Aplec Xirinacs

Redacció
30 de juliol del 2014
David Fernàndez i Quim Arrufat, diputats de la CUP, participaran aquest dimecres a Sant Joan de les Abadesses a l'acte previ del tercer aplec Xirinacs. Concretament, intervindran en una xerrada i en un posterior sopar-tertúlia sobre el llegat de l'exsenador i activista independentista que es va deixar morir fa set anys al pla de can Pegot d'Ogassa.

El proper diumenge 3 d'agost se celebrarà el III Aplec Xirinacs organitzat per la CUP amb el lema "El futur es construeix desobient". Abans, aquest mateix dimecres, els dos diputats de la formació independentista així com Joan Parés, de la Fundació Randa-Lluís Maria Xirinacs i Gabriela Serra, històrica activista dels moviments socials, debatran sobre "desobediència i poder popular davant del procés", aprofitant la figura de Xirinacs. La cita és a partir de dos quarts de vuit del vespre a l'auditori Jaume Nunó del Palmàs i després els mateixos protagonistes continuaran debatent en un sopar tertúlia al Cafè de l'Abadia.

El plat fort arribarà diumenge. A les 10 del matí començarà una caminada popular a Sant Martí d'Ogassa que acabarà al pla de can Pegot, on hi ha el monòlit que recorda Xirinacs. L'acte polític d'homenatge es farà a partir de dos quarts dotze mentre que a les dues del migdia es tornarà a la plaça Major de Sant Joan per fer un dinar popular i, posteriorment, un concert amb Sarsa, El Diluvi i Cesk Freixas.