Joan Dausà i Sanjosex, caps de cartell del Festival de Música de la Vall de Camprodon

El Petit de Cal Eril i Gemma Humet completen el cartell d'un certamen que manté l'exitosa aposta per espectacles de petit-mitjà format de qualitat de l'escena independent catalana

Presentació del FMVC a Molló
Presentació del FMVC a Molló | FMVC
Arnau Urgell
30 de juliol del 2014
Presentació a Molló del Festival de Música de la Vall de Camprodon. Foto: FMVC

El Festival de Música de la Vall de Camprodon (FMVC) va fer un tomb el 2011. En un moment on tots els pobles de la comarca s'omplien de concerts d'estils similars, van decidir fer una aposta tan arriscada com encertada: espectacles de petit-mitjà format, de qualitat, amb entrades barates i que servissin de tast estival de l'escena independent catalana.

Tres anys després l'aposta es manté. En la quinzena edició del festival sobresurten dos cantautors com Joan Dausà i Sanjosex, però també es podrà escoltar per primera vegada a la comarca El Petit de Cal Eril i descobrir la prometadora veu de Gemma Humet. Francesc Viladiu, director artístic del FMVC assegura que és una programació "molt equilibrada" i que està pensat per fer arribar a un "públic ampli" una oferta poc habitual al Ripollès.

La presentació de la quinzena edició del festival es va fer dilluns al vespre a la sala de plens de l'Ajuntament de Molló. Començarà el diumenge 2 d'agost amb diferents actuacions de presentació en espais públics i acabarà el 24 d'agost després de passar per Llanars, Setcases, Vilallonga de Ter i Molló, els quatre municipis que han consolidat l'oferta els darrers anys. Laura Vidal, regidora de Cultura de Vilallonga de Ter i representant dels municipis participants, va destacar l'aposta cohesionadora del festival que fa tres anys va iniciar una nova etapa apostant per propostes de música moderna que li permetessin obrir-se a nous públics. Vidal considera que, per ara, aquella línia iniciada l'any 2011 s'ha consolidat i la gent "parla i espera qui vindrà al FMVC".

L'estrena, a càrrec de Joan Dausà

Joan Dausà serà l'encarregat d'obrir el festival el diumenge 10 d'agost amb un concert a la Sala de Ball de Llanars. L'actor, presentador i músic hi presentarà, a veu i piano, el seu segon disc On seràs demà? (Cameo/Right Here Right Now, 2014). Dausà s'ha aconseguit fer un nom en el panorama musical gràcies a la bona acollida del seu primer disc Jo mai mai i la banda sonora de la pel·lícula Barcelona, nit d'estiu . El divendres 15 d'agost, el festival es traslladarà a l'església de Sant Miquel de Setcases on s'hi podrà escoltar la prometedora veu de Gemma Humet acompanyada de la guitarra del compositor Toni Xuclà. Aquest espectacle, nascut en el marc de l'Any Espriu, s'hi musiquen versos de poetes com Bartomeu Roselló-Porcel, Carles Riba, Pere Quart o el mateix Espriu.

El festival saltarà posteriorment a Vilallonga de Ter. El diumenge 17 d'agost, Joan Pons, El Petit de Cal Eril, presentarà a la sala Cooperativa de Vilallonga de Ter el seu celebrat L a figura del buit (Bankrobber, 2013) on s'ha reinventat a mig camí entre els hits potencials i l'experimentació. El festival es tancarà el 24 d'agost amb la presentació al Ripollès de Festival (Banrokker, 2014), el darrer disc de Sanjosex en un concert que es farà a la sala ball de Molló. L'artista de la Bisbal tancarà el festival, en un concert on també repassarà algunes de les cançons més conegudes com "Animal Salvatge" o "Temps o rellotge".

Les actuacions de presentació que serveixen per anunciar el FMVC es faran aquest dissabte 2 d'agost. Aquest any s'hi podrà sentir el jazz manouche d'Albert Bello Trio i Gatgipsyjazz. Uns tastets que es podran desgustar en places i carrers de Vilallonga de Ter (13.00), Llanars (17.30) i Molló (19.30).

Les entrades pel festival es van posar a la venda aquest dimarts a l'Oficina de Turisme de la Mancomunitat de la Vall de Camprodon i als ajuntaments de Llanars, Setcases, Vilallonga de Ter i Molló. Els preus de les entrades es mantenen igual que l'any 2013: 8 euros per entrada i preu reduït de 5 euros per a jubilats, infants i aturats. L'aforament és limitat a la capacitat de la sala amb públic assegut. A més, ElRipollès.info sorteja dues entrades dobles per al concert de Joan Dausà i dues més de dobles per al de Gemma Humet i Toni Xucà.

Galeries de fotos

Festival de la Val de Camprodon 2012

Fotos del concert de Mazoni a Vilallonga de Ter (FMVC)
 

Festival de la Vall de Camprodon 2011

Fotos del concert de Folkinkats (Xevi Mas)

Fotos del concert de Névoa i Vicenç Solsona (FMVC) 

Fotos del concert d'Anna Roig i L’ombre de ton chien (FMVC)

Fotos del concert de Roger Mas (Rastres: Gerard Garcia i Raül Duque)

Fotos del concert d'Els d'en Samarra i Mercadante/Battaglia (FMVC)


Festival Vall de Camprodon 2010

Fotos del concert de la Vella Dixieland (Arnau Urgell)

Fotos del concert de la Coral Càrmina (Arnau Urgell)

Fotos del concert de Carme Canela (Marcel Urgell)