Ribes estrena rocòdrom

El nou equipament, de l'empresa Oxineu, s'ubica a sota el pont del cremallera de Núria

El nou rocòdrom de Ribes sota el pont del cremallera
El nou rocòdrom de Ribes sota el pont del cremallera | Laia Deler
Redacció
27 de juliol del 2014
El nou rocòdrom de Ribes de Freser sota el pont del cremallera. Foto: Laia Deler

Ribes de Freser disposa des de divendres d'un rocòdrom, el tercer de la comarca que se suma als de Campdevànol i Ripoll. El nou equipament, ubicat a sota el pont del cremallera i a tocar de l'aparcament de Can Gusi, és una iniciativa d' Oxineu Guies de Muntanya , una empresa dedicada a la formació i guiatge d’activitats de muntanya.

L'abril de 2012 Oxineu va presentar a l'Ajuntament la proposta sota el pont del cremallera. FGC va cedir l'espai tot garantint-ne la seguretat i el consistori va decidir obrir un concurs per a la gestió de l'equipament esportiu. Finalment, ha estat la mateixa empresa la que ha aconseguit la licitació per un termini de deu anys, a partir del qual el rocòdrom passarà a ser municipal.

La instal·lació assegura varietat en el tipus d’escalada (plana, diedre, boulder, desplom…), qualitat en els ancoratges, sobreequipament (assegurances col·locades a un metre de distancia entre elles), vies de baixa i mitja dificultat i possibilitat de realitzar dos llargs de poca longitud (alçada suficient). El pressupost de construcció ha estat d'uns 8.000 euros.

Desenes de persones, des dels més petits als més experts, van voler estrenar el rocòdrom aquest divendres. Tanmateix, una forta tempesta va obligar a acabar abans d'hora la jornada inaugural sota el pont del cremallera.