El grup socialista de Campdevànol presentarà una reprovació a l'alcalde

Núria López assegura que han decidit "no aguantar més les faltes de respecte" | La moció es debatrà al proper ple i intentaran convèncer el regidor d'ERC

Arnau Urgell
21 de juliol del 2014
Els regidors socialistes de Campdevànol, en una imatge d'arxiu
Els regidors socialistes de Campdevànol, en una imatge d'arxiu | AU
Els regidors socialistes de Campdevànol, en una imatge d'arxiu. Foto: Arnau Urgell

El grup municipal socialista de Campdevànol ha decidit presentar una reprovació contra l'alcalde Joan Manso. Es debatrà en el ple del proper dijous 31 de juliol i si no hi ha un daltabaix no tirarà endavant ja que l'equip de govern, format per CiU i ERC, té sis regidors, per cinc a l'oposició.

L'intent de reprovació de l'alcalde es farà a través d'una moció que es registrarà aquest mateix dimarts. Es tracta d'un tipus de procediment força habitual en els parlaments però no tant a nivell municipal. La portaveu de l'oposició, Núria López, ho justifica per les “contínues faltes de respecte” que asseguren patir als plens municipals.

“L'alcalde es comporta com un maleducat. La seva actitud no és correcta”, afegeix. Posa com a exemple el fet que només es dirigeixi a ella en els plens, haver retret a la regidora Roser Capdevila parlar per la seva boca en un una sessió o haver fet un “atac personal” a una edil que no hi era quan es va fer una pregunta sobre la dansa. També posa a la llista de greuges –ja anticipada en part a una roda de premsa- les “amenaces a treballadors municipals”, el fet de permetre “disbauxa” mentre parla l'oposició o convocar “plens a deshora” evitant l'assistència de part dels regidors. “Se li ha donat moltes oportunitats però això no es pot aguantar més”, assegura.

La moció en principi no té opcions per tirar endavant ja que els vots de l'equip de govern haurien de ser suficients per descartar-la. Tanmateix, des del grup municipal socialista s'intentarà que l'únic regidor d'Esquerra, el tinent d'alcalde Jaume Garcia, s'hi acabi sumant, un fet que hores d'ara s'entreveu inimaginable. Sigui com sigui, el debat que es produirà en el proper ple fa pensar en un final de legislatura força calent a Campdevànol després d'uns mesos on la tensió entre govern i oposició havia baixat una mica.

Moció de reprovació a l'alcalde de Campdevànol (pdf)