Cinc anys de presó per apunyalar un amic a Ripoll

Pacte entre fiscalia, acusació i defensa per uns fets que van succeir l'abril de 2013 després d'una discussió per marihuana

Redacció
16 de juliol del 2014
Miquel AP, un veí de Ripoll d'uns 30 anys, ha estat condemnat a cinc anys de presó per haver apunyalat un amic seu, un jove de Sant Joan de les Abadesses en un pis de la capital del Ripollès. Els fets van succeir la matinada del 28 d'abril al Raval de l'Hospital a causa d'una discussió per una dosi de marihuana.

Fiscalia, acusació particular i defensa van pactar ahir cinc anys de presó per l'acusa. Miquel AP  s'enfrontava a nou anys i onze mesos de presó per un intent d'homicidi. El processat va reconèixer durant el judici que es va fer a l'Audiència de Girona que la nit dels fets havia tret un ganivet de cuina que portava amagat als pantalons i l'havia clavat a la víctima a la zona abdominal. El jove de Ripoll assegura que se'n penedeix, però diu que en aquell moment “no era ell mateix”.

Els fets van ocórrer la matinada del 28 d'abril del 2013, quan l'acusat va convidar tres amics –dues noies i un noi– a casa seva. Cap a les set del matí, però, va començar una discussió entre Miquel AP i una de les noies a qui el processat acusava d'haver-se quedat la seva marihuana. Aleshores, segons ha reconegut l'acusat, va tancar la porta d'entrada del domicili amb clau i va dir als seus convidats que ningú no sortiria del pis, situat al carrer Raval de l'Hospital, fins que aparegués la marihuana.

Llavors, amb la finalitat de fer de mediador entre l'acusat i la noia, l'amic va intentar calmar l'acusat. “En aquell moment, i guiat per l'ànim de posar fi a la seva vida, va agafar un ganivet de cuina que duia amagat als pantalons i l'hi va clavar a la zona abdominal esquerra”, recull l'escrit de conclusions del fiscal. Tot i que la víctima va demanar més d'una vegada que el deixés sortir del pis, l'acusat no hi va accedir fins que es va adonar que estava sagnant. El jove va aconseguir arribar al carrer i caminar un tram, fins que va caure desplomat inconscient a terra. La noia amb qui va començar la baralla per la marihuana va poder avisar els serveis d'emergència, que van atendre la víctima. Com a conseqüència de la ganivetada, la víctima va patir lesions i se'l va traslladar d'urgència a l'Hospital de Vic, va necessitar intervenció quirúrgica, transfusió sanguínia i dotze punts de sutura. Va necessitar 192 dies per curar-se i té seqüeles i perjudici estètic per la cicatriu.

Després de l'agressió, l'acusat es va atrinxerar dins el pis i els Mossos d'Esquadra el van detenir després d'obtenir permís judicial per entrar al domicili. Per això, el fiscal i l'acusació particular demanaven una pena de nou anys i onze mesos de presó per temptativa d'homicidi. Finalment, han arribat a un acord amb la defensa i han rebaixat la pena a cinc anys de presó. En matèria de responsabilitat civil haurà d'indemnitzar la víctima amb 35.488 euros. A més, no es podrà acostar a ell durant quinze anys.