1 de 10

El «traç lliure» de Manel Surroca, al Cercle Artístic

La institució barcelona acull fins al 3 d'agost una exposició sobre el pintor camprodoní

per Redacció, 16 de juliol de 2014 a les 07:35 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de juliol de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El Reial Cercle Artístic de Barcelona recorda la figura de l'artista camprodoní Manel Surroca (1917-2007) amb la mostra El traç lliure. L'exposició mostra l'obra del pintor format al París dels anys trenta al costat de Joaquim Claret, amic de Joan Ponç, deixeble de Marès i membre fundador del grup Lais. Surroca va iniciar-se en l’escultura, però sempre havia mostrat bones aptituds pel dibuix i la pintura, i finalment es va centrar en aquest camp.


La primera exposició individual la va fer a la Sala Rovira, la segona a la Busquets, i posteriorment la Sala Gaspar allunyant-se del mercat artístic l'any 1957. La crítica lloava la sòlida formació de Surroca així com la seguretat en el dibuix; coneixements, bon ofici, afany de superació, curiositat, i estudi, van fer que Surroca trobés el seu camí artístic. La seva pintura és introspectiva, reflecteix sentiments, estat d’ànim amb temes molt diversos,de vegades alegres i de vegades tristos, on fa evident la preocupació per la vellesa o la solitud. Mostra les limitacions i les mancances amb elements com ara la cadira buida.

L'obra de Surroca es podrà visitar fins el 3 d'agost al Cercle Artístic on l'artista hi ha estat molt vinculat amb els primers dibuixos que va fer a l'estudi de l'entitat, els diversos premis obtinguts i d'on va sorgir l’actiu Grup Lais el 1949.

 

Participació