Vora un 30% de vots en blanc al Ripollès en l'elecció de Miquel Iceta

Eduardo Madina s'imposa a Girona en unes primàries del PSOE que guanya Pedro Sánchez

Redacció
14 de juliol del 2014
La jornada de primàries al PSC i al PSOE es va tancar sense sorpreses. Miquel Iceta va esdevenir el nou primer secretari dels socialistes catalans –era l'únic candidat- mentre que Pedro Sánchez ho serà de la formació espanyola.

Una de les incògnites de la "consulta" del PSC era la participació. Finalment van acudir a les agrupacions un 47% dels militants del partit. L'altra era avaluar si hi havia vot de càstig en forma de paperetes en blanc. Al conjunt del país van suposar un 15% dels sufragis mentre que a l'agrupació de Ripoll, on van votar 22 persones, es va enfilar al 27,3%.

Per altra banda, part de la militància del PSC del Ripollès havia apostat públicament per Eduardo Madina per dirigir el PSOE. Una elecció que no va ser victoriosa ja que malgrat que va ser el més votat a la demarcació de Girona i al conjunt de Catalunya, la victòria global va ser per Pedro Sánchez, el candidat més centrista i centralista. A les agrupacions gironines –no hi ha resultat per localitats- Madina es va endur quasi el 59% dels vots, José Antonio Pérez Tapia el 22,4% i Pedro Sánchez no va arribar al 19%.