La FES de Ripoll gradua els primers estudiants «duals»

La primera promoció d'alumnes acaba els estudis amb una inserció laboral que frega el 100%

Redacció
07 de juliol del 2014
Acte de graduació de la Fundació Eduard Soler
Acte de graduació de la Fundació Eduard Soler | FES
Acte de graduació de la Fundació Eduard Soler. Foto: FES

La Fundació Eduard Soler va graduar el divendres passat la primera promoció d'estudiants “duals”, és a dir, que han combinat la formació al centre amb la formació i pràctiques remunerades a les empreses. Un nou model que s'està estenent arreu del país de manera progressiva i que està aconseguint una inserció laboral que frega el 100%.

En l'acte de divendres es van graduar 34 alumnes. Part d'aquests formaven part de la primera promoció d’estudiants de formació professional dual, en el CFGS de Programació de la Producció i Disseny en Fabricació Mecànica. També hi havia alumnes dels estudis 3x2, encara amb el model convencional no dual. Es tracta d'un format que ha permès a aquests estudiants obtenir dues titulacions en només tres anys: el CFGS de Programació de la Producció en Fabricació Mecànica i el CFGS de Disseny en Fabricació Mecànica.

Finalment, també es van graduar els alumnes de la primera promoció d’alumnes del CFGS de Mecatrònica Industrial, en el nou format de tres anys de durada, amb formació complementària en idiomes, en enginyeria, en gestió empresarial, en habilitats personals i amb pràctiques a l’estranger. És un perfil professional que ha tingut molt bona acceptació per part de les empreses, per la seva polivalència i per la capacitat de donar suport a la seva estratègia d’internacionalització.

L'acte va comptar amb la conferència dels empresaris Carles Esteve i Manel Domingo, de la gironina Neotecman. També van intervenir Anna Mates, directora de Formació de la FES; l'alcalde Jordi Munell i el president de l'entitat, Ramon Vilardell, abans de la preceptiva foto llençant els birrets a l'aire.