Leire Fernández i Aleix Fàbregas, doblet a la Vall de Ribes Xtrem Series

La jove corredora basca i l'atleta de Ripoll guanyen la vertical així com la cursa de 27 km | Diego Arroyo i Marc Carós completen el podi de la darrera cursa del Campionat del Ripollès

Aleix Fàbregas, al cim del Taga
Aleix Fàbregas, al cim del Taga | Josep Maria Montaner
Arnau Urgell
06 de juliol del 2014
Aleix Fàbregas, al cim del Taga. Foto: Josep Maria Montaner

Leire Fernández i Aleix Fàbregas han estat els grans dominadors de la Vall de Ribes Extrem Series que s'ha disputat aquest cap de setmana a Ribes de Freser. Si ahir van guanyar la cursa vertical, avui han fet el mateix amb la prova reina de la competició, de 27 quilòmetres i 2.100 metres de desnivell positiu i que servia per tancar el Campionat de les Curses de Muntanya del Ripollès.

Si en categoria femenina la joveníssima corredora basca no ha tingut rival, més disputada ha estat la cursa en homes. Tan bon punt sortir, dos corredors valencians, José Esteban i Juliol Martínez han sortit amb un ritme vertiginós. Era tan fort que en acabar el tram urbà –consistent en donar una curta volta al poble- ja tenien mig minut d'avantatge respecte la resta de favorits. Ràpidament s'ha format un trio de perseguidors format per Marc Carós, guanyador l'any passat, Diego Arroyo i Aleix Fàbregas.

Al pas per Saltor els cinc ja corrien junts mentre en coronar Sant Amand, el primer cim de la cursa, un dels germans Martínez ja havia cedit mentre que l'altre ho ha fet en el descens. Els altres tres han començat agrupats la pujada al Taga (amb 2.048 metres era el sostre de prova) però Fàbregas, conscient que el seu fort són els ascensos, ha fet un atac definitiu que els ha deixat enrere. "Pensava que m'atraparien a la baixada però he aconseguit mantenir una mínima renda fins entrar a Ribes de Freser", explicava a NacióMuntanya tan bon punt ha creuat la meta. "L'ascens al Taga ha estat infernal: molt desnivell en un dia tan calorós passen factura", ha afegit. Fàbregas, que inicialment pensava disputar la cursa curta, ha acabat quart a la general per darrera de Dani Ballesteros, el nou campió, Jordi Vila i Xevi Guinovart.

Finalment l'atleta de Ripoll ha entrat a la meta de la plaça del Mercat amb un temps de 2 hores, 55 minuts i 34 segons. A 44 segons ho ha fet Diego Arroyo, de Santa Cristina d'Aro, mentre el també ripollès Marc Carós ha arribat a cinc minuts del guanyador conscient que era un bon resultat ja que arribava amb poc entrenament. Els dos germans Martínez han estat finalment vuitè i desè, respectivament.

Leire Fernández, domini total

Leire Fernández, per la seva banda, ha dominat la cursa des del bon inici. Té tot just 16 anys però la jove d'Errenteria ho té tot a favor per convertir-se en una estrella de les curses de muntanya. A Ribes de Freser no només ha guanyat de manera sobrada sinó que s'ha classificat en tretzè lloc absolut. Ha arribat amb un temps de 3 hores, 25 minuts i 48 segons. La segona classificada, la valenciana Mari Tamarit, ho ha fet a 25 minuts mentre que la tercera, Dolors Morcillo, a 29. La mateixa Morcillo reconeixia que una de les motivacions de fer podi –ja tenia la segona posició a la general assegurada- era poder-lo compartir amb Fernández. "He gaudit molt aquest cap de setmana. El dissabte fer una vertical tan curta va ser molt agònica però avui ha estat una cursa molt bonica. M'ha encantat la baixada final de set quilòmetres des del Taga fins a Ribes", ha explicat a NacióMuntanya.

El programa de curses s'ha completat amb un segon recorregut de 15 quilòmetres amb victòria compartida del jove osonenc Marc Trasserra i del valencià Ignacio Cardona, que ahir ja van ser segon i tercer a la cursa vertical. "El meu objectiu d'ahir era rebaixar el temps de l'any passat i ho vaig aconseguir en mig minut", ha explicat Trasserra. En dones, Teresa Aguiló ha estat la més ràpida a la cursa curta d'avui.

Classificacions provisionals cursa 27 quilòmetres

Classificacions provisionals cursa 15 quilòmetres

Fotos de la Vall de Ribes Xtrem Series 2014 (Josep Maria Montaner)

Fotos de la Vall de Ribes Xtrem Series 2013 (Arnau Urgell)


Galeries de fotos Campionat del Ripollès 2014

Fotos de la Vall de Ribes Xtrem Series 2014 (Josep Maria Montaner)

Fotos de la Territori d'Isards Run de Camprodon 2014 (Josep Maria Montaner)

Fotos del Km Vertical Batega al Bac 2014 (Josep Maria Montaner)

Fotos de la Cursa Mossos d'Esquadra Sant Amand 2014 (Josep Maria Montaner)

Fotos de la Corriols de Foc de Vallfogona 2014 (Arnau Urgell)

Fotos del Km Vertical d'Ogassa 2014 (Marc Cargol i Arnau Urgell)

Fotos de la Cursa de les Quatre Ermites 2014 (Rastres Fotografia i Arnau Urgell)

Fotos de la Hivernal de Campdevànol II (Rastres Fotografia)

Fotos de la Hivernal de Campdevànol I (Arnau Urgell)
 


Leire Fernández, al Taga. Foto: Josep Maria Montaner