La Vall de Ribes Xtrem Series tanca el Campionat de Curses de Muntanya del Ripollès

Agustí Roc i Leire Fernández, grans atractius | Marc Carós intentarà revalidar la victòria del 2013

Arnau Urgell
04 de juliol del 2014
Marc Carós intentarà revalidar el triomf del 2013
Marc Carós intentarà revalidar el triomf del 2013 | AU
Marc Carós també ha guanyat a Ribes de Freser. Foto: Arnau Urgell

El Campionat de les Curses de Muntanya del Ripollès arriba a la seva fi després de vuit proves. Ho farà amb la segona edició de la Vall de Ribes Extrem Series que omplirà Ribes de Freser de corredors al llarg del cap de setmana. Destaquen la presència d'Agustí Roc, que només disputarà la vertical de dissabte, així com la de la jove basca Leire Fernández, una de les grans promeses del panorama estatal, que diumenge també serà a la línia de sortida de la cursa de 27 quilòmetres.

La Vall de Ribes Xtrem Series començarà dissabte a les 11 del matí amb una explosiva vertical d'1,4 quilòmetres de desnivell i 350 metres de desnivell. Sortirà de la plaça de l'Església de Ribes de Freser i pujarà fins a l'ermita de Sant Antoni, un dels espais més emblemàtics del municipi. A banda d'Agustí Roc i Leire Fernández, destaca la presència d'Ignasi Cardona, el ripollès Aleix Fàbregas –el gran especialista d'aquesta modalitat de la comarca- o el jove osonenc Marc Traserra. La valenciana Mari Tamarit completa la nòmina de favorits.

La prova reina del cap de setmana es disputarà l'endemà diumenge a partir de les vuit del matí. Una cursa de 27 quilòmetres i 2.100 metres positius que corona dos dels cims més emblemàtics de l'entorn, el Taga (2.040 metres) i Sant Amand. Leire Fernández, en dones, és la gran favorita en una cursa on Dolors Morcillo intentarà assegurar la segona posició al campionat. En homes, el ripollès Marc Carós –guanyador del 2013- parteix com a favorit juntament amb el valencià José Esteban. Dani Ballesteros, actual líder de la general, en principi ho té tot a favor per endur-se el campionat.

Mitja hora després s'iniciarà una cursa amb un recorregut més curt, de 15 quilòmetres i 750 metres de desnivell positiu. Després del dinar de clausura, es farà l'entrega de premis de les diverses categories de la general. En dones, fa setmanes que Alba Segura ja es va assegurar el triomf final amb la màxima puntuació possible.

El cap de setmana es complementarà amb la disputa de la Núria-Queralt, la ultratrail més clàssica del país. Els corredors sortiran de Vall de Núria a les 10 del matí i s'espera que els més ràpids arribin al cap d'11 o 12 hores a Berga després de recórrer 92 quilòmetres.

Classificació general masculina Campionat de Curses de Muntanya del Ripollès (pdf)

Classificació general masculina Campionat de Curses de Muntanya del Ripollès (pdf)

Fotos de la Vall de Ribes Xtrem Series 2013 (Arnau Urgell)
 

Galeries de fotos Campionat del Ripollès 2014

Fotos de la Territori d'Isards Run de Camprodon 2014 (Josep Maria Montaner)

Fotos del Km Vertical Batega al Bac 2014 (Josep Maria Montaner)

Fotos de la Cursa Mossos d'Esquadra Sant Amand 2014 (Josep Maria Montaner)

Fotos de la Corriols de Foc de Vallfogona 2014 (Arnau Urgell)

Fotos del Km Vertical d'Ogassa 2014 (Marc Cargol i Arnau Urgell)

Fotos de la Cursa de les Quatre Ermites 2014 (Rastres Fotografia i Arnau Urgell)

Fotos de la Hivernal de Campdevànol II (Rastres Fotografia)

Fotos de la Hivernal de Campdevànol I (Arnau Urgell)