La llangonisseta solidària recull 10.000 euros per a l'Escola Ramon Suriñach

Elaboració a Ripoll de la llangonisseta més llarga del món
Elaboració a Ripoll de la llangonisseta més llarga del món | AU
Redacció
03 de juliol del 2014
Els carnissers de Ripoll, amb la llangonisseta de rècord Foto: Arnau Urgell

La llangonisseta solidària més llarga del món va ser un èxit d'elaboració però també de recaptació. La iniciativa dels carnissers de Ripoll, amb el suport dels de la resta de les comarques gironines, va aconseguir recollir més de 10.000 euros. Una quantitat que íntegrament es destinarà als alumnes de l'Escola Ramon Suriñach, l'únic centre d'educació especial de la comarca.

Carnissers i pares i mares de l'escola van fer ahir balanç de com va anar la jornada solidària del 15 de juny. En aquest sentit van agrair la gran implicació d’entitats, institucions, escoles i de la societat ripollesa en general que ho van fer possible. Concretament, es van vendre 700 metres de llangonisseta (que feia un total de 1.126 metres, tants com anys té el Monestir) i es van recollir també diners d’altres vendes de menús i de begudes.

Finalment, la quantitat recollida va ser de 10.024 euros que es destinarà íntegrament a l'Escola Ramon Suriñach, sobretot per sufragar les activitats d'estiu que tenen un cost elevat pel gran nombre de monitors que cal contractar. Cal recordar que els promotors de la iniciativa van descartar certificar-la com a Record Guinness per evitar perdre part de la recaptació. A més, la llangonisseta sobrant es va donar al centre de distribució d’aliments El Graner de Ripoll.

Procés d'elaboració de la llangonisseta més llarga del món. Foto: Arnau Urgell