Xirinacs, el documental

La productora ripollesa Zeba, i el portal Llibertat.cat, busquen 12.000 euros amb micromecenes

Redacció
02 de juliol del 2014
El documental vol recuperar la figura de Xirinacs
El documental vol recuperar la figura de Xirinacs | Arnau Urgell
El documental vol recuperar la figura de Xirinacs. Foto: Arnau Urgell

L'exsenador i activista independentista Lluís Maria Xirinacs es va deixar morir l'agost de 2007 al pla de Can Pegot, als peus de Sant Amand, al terme d'Ogassa. Des d'aleshores, s'han succeït els aplecs per reivindicar la seva figura. La fundació que porta el seu nom n'organitza un a l'entorn de Sant Joan mentre que la CUP també el recorda coincidint amb l'aniversari de la seva desaparició.

Ara, set anys després de la seva mort, s'ha iniciat el projecte per fer un documental sobre la seva vida. És una iniciativa del portal Llibertat.cat i la Fundació Randa que duran a terme la productora ripollesa Zeba Produccions. Per fer-ho possible han calculat que necessiten 12.000 euros i els volen aconseguir amb una campanya de micromecenatge a través del portal Verkami.

Les contribucions econòmiques poden anar dels 5 euros als 500 i s'adapten tant a particulars com a col·lectius. Les recompenses van des de l'enviament del DVD del documental, a samarretes, revistes, llibre i visites guiades, entre altres. De moment, en poques hores han aconseguit uns 1.200 euros. L'objectiu és poder-ho estrenar l'any vinent.

"Amb Xirinacs volem recuperar la figura de Lluís Maria Xirinacs; mostrar com el fill d’una família benestant, ordenat sacerdot de jove, va acabar essent un lluitador incansable en els seus intents de renovar l’Església, l’Estat i el sistema polític a partir de la defensa dels drets humans", expliquen els seus promotors.