La Transpyr arriba aquest diumenge a Camprodon des de Roses

Redacció
28 de juny del 2014
La Transpyr, a punt
La Transpyr, a punt | FotoEsportBcn
Una parella de ciclistes amb l'aigua del Mediterrani. Foto: Transypr/FotoEsportBcn

Tot a punt per l’inici de la cinquena edició de la Transpyr, la travessa del Pirineu en bicicleta. Enguany hi haurà 350 participants, 300 ho faran en BTT i afrontaran la primera etapa de Roses (Alt Empordà) fins a Camprodon, un recorregut de 120 quilòmetres i amb un desnivell de 2.095 metres positius.

a jornada també viurà la posada en escena de la Transpyr Road, que per segon any farà el recorregut per pistes i carreteres de muntanya poc transitades. Els 50 participants han fet aquesta tarda un pròleg de 33 quilòmetres des de Roses a Cadaqués, municipi des d’on sortiran demà al matí també amb destinació Camprodon. En aquest cas els esperen 149 quilòmetres amb un desnivell positiu de 2.700 metres i un tram cronometrat de 20 quilòmetres que servirà per començar a situar els ciclistes a la taula de temps.
 
Els participants han anat arribant al llarg d’avui a Roses, on al passeig de la Ciutadella s’ha instal·lat el Transpyr Village amb animació, parades i presència dels espònsors de la prova. A les cinc s’ha fet l’acte de benvinguda per part de l’alcaldessa de Roses, Montserrat Mindán, el director territorial del Departament d’Empresa i Ocupació, Ferran Roqué, el delegat territorial d’Esports de la Generalitat, Josep Pujols, el vicepresident de la Federació Catalana de Ciclisme, Francesc Moradell i el director de la Transpyr, Francesc Sallent. Tots ells s’han dirigit als participants, procedents de 24 països diferents, per a desitjar-los sort en la seva aventura i encoratjar-los a arribar el dia 5 de juliol a Hondarribia, a Euskadi, havent assolit el seu repte.

Seguidament els corredors s’han dirigit fins a la platja de Roses per a recollir aigua del mar Mediterrani, que han posat en una petita ampolla que se’ls ha facilitat per l’ocasió, amb l’objectiu de transportar-la durant tota la travessa dels Pirineus fins a barrejar-la amb aigua del Cantàbric. Finalment s’ha donat pas al sopar i al brífing informatiu en el qual s’han donat tots els detalls tècnics i de recorregut de l’etapa de demà.