Iker Karrera i Toti Bes comparteixen triomf al Trail Ulldeter de Setcases

Thais Pentinat, victòria en categoria femenina | Pep Prats i Tina Bes guanyen el recorregut de 30 km | Més de 650 corredors estrenen aquesta nova cursa

Redacció
28 de juny del 2014
Iker Karrera i Jordi Bes, en ple Ulldeter Trail
Iker Karrera i Jordi Bes, en ple Ulldeter Trail | Josep Maria Montaner
Iker Karrera i Jordi Bes, en ple Ulldeter Trail. Foto: Josep Maria Montaner

Iker Karrera i Toti Bes, els dos grans favorits, han compartit la victòria a la primera edició del Trail Ulldeter, la segona prova del circuit Mission X3. El corredor basc i el gironí han tingut fins al primer terç de cursa Jordi Serra com a gran rival. Tanmateix, un inoportú esquinç l'ha fet abandonar quan era líder i ha hagut d'abandonar. Des d'aquí i fins al final, monòleg de Karrera –que havia renunciat al Campionat del Món per no estar al 100%- i Bes que han decidit no jugar-se la victòria. Xavi Llamas, santjoaní establert a Roses, ha completat el podi després de ser segon a la primera prova del circuit.

Més de 650 corredors han estrenat el Trail Ulldatern, una cursa amb dos recorreguts, de 30 i 52 quilòmetres, amb sortida i arribada a Setcases (Ripollès). El fort vent ha esdevingut un element afegit a la duresa d'una cursa que recorria els cims més alts de la Vall de Camprodon.

En dones, Thais Pentinat ha realitzat un monòleg i ben aviat ha aconseguit un còmode avantatge superior a la mitja hora. Finalment, ha entrat a la meta amb un temps de 9 hores, 51 minuts i 39 segons. L'altra favorita, la bagenca Marta Muixí, ha acabat segona a quasi hora (10:45:20). El podi l'ha completat Sara Codina amb un temps d'11:37.12.

A la cursa de 30 quilòmetres la victòria ha estat per l'osonenc Pep Prats amb un temps de 3:35:38. El podi l'han completat Artur Roig i Pol Bertran. En dones, després que Mesi Arcos comandés la classificació durant bona part del recorregut, finalment s'ha imposat la gironina Tina Bes amb un temps de 4:22:01. A mig minut ha entrat Arcos mentre que Xènia Pallarès ho ha fet al cap d'un quart d'hora.

La segona prova de les MissionX3

Les MissionX3, organitzades per Klassmark Trail, han arribat al Ripollès després del Trail Cap de Creus disputat el maig a l'Alt Empordà. De la baixa muntanya litoral es passava a l'alta muntanya de Pirineu Oriental amb cims tan emblemàtics com el Bastiments o el Costabona. De fet, el 70% del recorregut transcorrïa per sobre els 2.00 metres.

El recorregut llarg, de 52 km i 4.500 metres d'altitud, ha començat a Setcases a les set del matí. El traçat s’iniciava amb un fort desnivell fins el cim de les Borregues per seguir fins al refugi d’Ulldeter on s’atacava el pic més alt de la cursa, el Bastiments (2.881 metres). A continuació es feia un petit salt per arribar al pic de la Dona i baixada fins a Vallter 2.000. Al quilòmetre 30 un dur ascens de 3 km portava a Roca Colom i es baixava fins al refugi Jaume Ferrer per tornar a avituallar-se i atacar el Costabona (2.465 metres), el darrer pic de la cursa, abans de tornar a Setcases.

El trail de 30 km i 2.500 metres de desnivell positiu ha sortit a les vuit del matí i ha compartit la primera part del recorregut llarg passant pel cim de les Borregues, el coll de la Marrana i el pic de la Dona. Una vegada arribats a Vallter 2000 han anat a buscar un corriol emboscat al pla dels Esqueixats per tal de fer el descens final fins a Setcases.

Iker Karrera, la gran atracció de la cursa, abans de la sortida. Foto: Josep Maria Montaner

Galeries de fotos MissionX3

Fotos del Trail Ulldeter-2 2014 (Josep Maria Montaner)

Fotos del Trail Ulldeter-1 2014 (Josep Maria Montaner)

Fotos Trail Cap de Creus 2014 (Josep Maria Montaner)