Més de 650 corredors estrenaran el nou Trail Ulldeter

Iker Karrera i Toti Bes, duel d'alçada de la cursa de Setcases amb dos recorreguts de 52 i 30 km

Redacció
27 de juny del 2014
El Trail Ulldeter reunirà uns 650 corredors
El Trail Ulldeter reunirà uns 650 corredors | Klassmark Trail
El Trail Ulldeter reunirà uns 650 corredors. Foto: Klassmark Trail

El Trail Ulldeter arrenca amb força. Aquest dissabte 28 de juny es disputa la primera edició d'aquesta prova, la segona del circuit Mission X3, que aplegarà més de 650 corredors. Els participants hauran d'afrontar dos recorreguts d'alta muntanya de 52 i 30 quilòmetres amb sortida i arribada a Setcases. Entre els favorits, destaca el duel entre Toti Bes i Iker Karrera, després que el corredor basc hagi renunciat a disputar el Campionat del Món a Chamonix.

Les MissionX3, organitzades per Klassmark Trail, arriben al Ripollès després del Trail Cap de Creus disputat el maig a l'Alt Empordà. De la baixa muntanya litoral es passarà a l'alta muntanya de Pirineu Oriental amb cims tan emblemàtics com el Bastiments o el Costabona. De fet, el 70% del recorregut transcorre per sobre els 2.00 metres.

El recorregut llarg, de 52 km i 4.500 metres d'altitud, començarà a Setcases a les set del matí. El traçat s’inicia amb un fort desnivell fins el cim de les Borregues per seguir fins el refugi d’Ulldeter on s’atacarà el pic més alt de la cursa, el Bastiments (2.881 metres). A continuació es fa un petit salt per arribar al pic de la Dona i baixada fins a Vallter 2.000, punt clau per agafar energies i on es concentraran els aficionats i familiars que vulguin animar els corredors. Al quilòmetre 30 un dur ascens de 3 km porta a Roca Colom i es baixa fins el refugi Jaume Ferrer per tornar a avituallar-se i atacar el Costabona (2.465 metres), el darrer pic de la cursa, abans de tornar a Setcases.

El trail de 30 km i 2.500 metres de desnivell positiu sortirà a les vuit del matí i compartirà la primera part del recorregut llarg passant pel cim de les Borregues, el coll de la Marrana i el pic de la Dona. Una vegada arribats a Vallter 2000 aniran a buscar un corriol emboscat al pla dels Esqueixats per tal de fer el descens final fins a Setcases.

Iker Karrera i Toti Bes, guanyador del Trail del Cap de Creus, són sobre el paper els grans favorits. També cal tenir en compte Xavi Llamas, Jordi Serra, Adrià Canimas, Xavi Padrós i Sergi Cots, entre altres. En dones, Mercedes Arcos, Tina Bes, Thais Pentinat i Marta Muixí, són alguns dels noms en tenir en compte en ambdós recorreguts. A la cursa de 30 km, per la seva banda, el ripollès Roger Viñas, després del tercer lloc a l'Emmona, competirà en una cursa on també hi haurà l'osonenc Manel Amor, entre altres.

NacióMuntanya cobrirà la cursa amb una crònica i una extensa galeria de fotos. A més, ha sortejat una inscripció que ha anat a parar a Eudald Camprubí, un dels 165 participants.

Galeries de fotos MissionX3

Fotos Trail Cap de Creus 2014 (Josep Maria Montaner)