Victòria de Marc Carós a l'Entrevalls

L'atleta de Ripoll supera Cazalla i Xavi Padrós | Laura Prat, tercera

Redacció
22 de juny del 2014
Un corredor l'Entrevalls a tocar del pic de Pastuira
Un corredor l'Entrevalls a tocar del pic de Pastuira | JM Montaner
Un dels participants de l'Entrevalls 2014 Foto: Josep Maria Montaner

Marc Carós ha estat el guanyador de l'Entrevalls, la cursa que uneix Queralbs, a la Vall de Ribes, amb Setcases, a la Vall de Camprodon. Una prova organitzada per BestTrail i que en la seva segona edició ha duplicat el nombre de participants acostant-se als 250. L'atleta de Ripoll, que s'ha apuntat a darrera hora a la cursa, ha encapçalat un podi masculí que han completat l'empordanès Daniel Cazalla i el bagenc Xavi Padrós, un altre dels favorits.

Carós i Cazalla han fet bona part del recorregut junts. "Hem anat plegats tot el camí Vell de Núria on avui hi havia molta gent caminant i pràcticament no ens hem desenganxat fins al tram de carena", ha explicat l'atleta de l'Esportiu Ripoll a NacióMuntanya. Tot i això, en la baixada final, d'uns set quilòmetres, el de Lloret s'ha tornat a acostar molt i en prou feines ha acabat a trenta segons del guanyador, amb un temps a l'entorn de les tres hores i 17 minuts, lleugerament pitjor que la primera edició. "Feia força calor però el ventet ho mitigava", ha explicat Carós (foto superior) que tot just ahir al vespre va decidir córrer aquesta cursa. Padrós, per la seva banda, ha acabat la cursa amb 3:20:24.

En dones la victòria ha estat molt clara per Míriam De Lofforest que ha arribat a Setcases 4 hores, 35 minuts i 26 segons després de sortir de Queralbs. Molt més disputada ha estat la segona posició ja que mentre Míriam Miras ha acabat amb 4:53:53, la ripollesa Laura Prat ho ha fet amb 4:55:28.

La cursa ha començat a la plaça del poble de Queralbs (el Ripollès) a les nou del matí. Des d'allà s'agafava el Camí Vell de Núria per arribar al santuari situat a 1.960 m. Des d'aquest punt se seguia el GR-11 fins a la Jaça de Baix on trenca pel torrent de Noucreus fins al coll de Noucreus. Aquí es tornava a seguir el GR-11 pel coll de Carança, pic de la Vaca i coll de Tirapits. La cursa seguia la vall dels Aigols Podrits fins arribar al coll de la Marrana on abandona el GR. El recorregut trenca a la dreta per anar al coll de la Coma de l’Orri i els cims de la Coma de l’Orri fins arribar al puig de Pastuira i descens a Setcases carenant la serra homònima

En conjunt són 27 quilòmetres i i un desnivell positiu de 2.250 metres. El primer guanyador va ser Marc Solà –enguany no defensava el títol ja que demà disputarà la Territori d'Isards de Camprodon- amb un temps de 3 hores i 13 minuts per davant de Roger Casas i Pablo Boada. En dones, la victòria va ser per Mireia Garcia.

Entrevalls 2014 Atleta Temps Club/equip
1r classificat Marc Carós Santacreu 3:17:22 Esportiu Ripoll
2n classificatDaniel Cazalla Loriete 3:17:53 AE Matxacuca
3r classificat Xavier Padrós 3:20:24 Team Blue Motor Ponts

Classificació completa   Entrevalls 2014   (pdf)


Entrevalls 2014 Atleta Temps Club/equip
1a classificadaMíriam De Lofforest 4:35:26 Olivella
2a classificadaMíriam Miras Alarcon 4:53:53 Argentona
3a classificadaLaura Prat Merino 4:55:28 BestTrail Team

Classificació completa Entrevalls 2014 (pdf)


Galeries de fotos

Fotos de l'Entrevalls Queralbs-Setcases (Josep Maria Montaner)

Fotos de l'Entrevalls Queralbs-Setcases 2013 (Arnau Urgell)

Track de l'Entrevalls Queralbs-Setcases 2014
 

  La ripollesa Laura Prat, tercera a l'Entrevalls. Foto: Josep Maria Montaner