Costabona, territori d'isards

Camprodon celebra la Festa Major de Sant Patllari amb una cursa que creix fins als 32 km | Oriol Cardona i Marc Solà, principals atractius de la prova

Arnau Urgell
20 de juny del 2014
Territori d'Isards Run
Territori d'Isards Run | SC Camprodon
Oriol Cardona serà a la Territori d'Isards Run. Foto: SC Camprodon

L'Ski Club Camprodon ha consolidat els darrers mesos la marca Territori d'Isards. A l'hivern esdevé una vertical a Vallter, a la tardor una prova de BTT i a l'estiu una cursa de muntanya. Després d'un primer tastet el 2013, enguany la prova pren força i creix fins als 32 quilòmetres amb ascens al Costabona (2.465 metres) inclòs. El diari NacióMuntanya sorteja una inscripció a la Territori d'Isards Run i una fotografia de la cursa entre els seus lectors (valor total de premi: 27 euros).

"Hem preparat dos recorreguts: un de força complet i un de més popular d'onze quilòmetres", explica Joan Reyné, de l'SC Camprodon. La cursa es disputarà un dilluns, fet poc habitual, ja que s'inclou en la Festa Major de Sant Patllari i com a prèvia de la revetlla de Sant Joan. A les vuit de matí del 23 de juny sortirà la cursa de 32 km i 2.200 metres de desnivell positiu mentre que a les 9.30 ho farà el recorregut d'11 km i 600 metres de desnivell. La cultura popular hi serà present –en forma de castellers i grallers- mentre que de ben segur molts dels que allargaran la festa fins a l'endemà també aniran a animar els corredors a la sortida al pont Nou. A les 11, a més, hi haurà un esmorzar popular per a tothom.

En el recorregut principal destaca l'ascens al Costabona, de 2.465 metres, com a punt culminant. Els corredors abans hauran hagut de pujar al Puig Moscós, el sostre del terme municipal de Camprodon, i en el tram final el Puig de les Agudes, que separa Setcases de Llanars. Esportivament el gran atractiu és Oriol Cardona, recent campió estatal júnior i vencedor l'any passat, així com Marc Solà, el millor corredor de la vall. La cursa reunirà bona part del futur d'aquest esport a Catalunya amb Jan Margarit, Marc Trasserra i David Terns, entre altres, que disputaran majoritàriament el recorregut d'11 quilòmetres. En categoria femenina, Alba Segura i Núria Villegas són les favorites.

La prova serà, a més, la penúltima del Campionat de Curses de Muntanya del Ripollès. L'organització espera uns 150 corredors i recorda que fins al mateix dia de la cursa les inscripcions estaran obertes.

Classificació general Campionat de Ripollès masculina (pdf)

Classificació general Campionat de Ripollès femenina (pdf)
 

Galeries de fotos Campionat del Ripollès 2014

Fotos del Km Vertical Batega al Bac 2014 (Josep Maria Montaner)

Fotos de la Cursa Mossos d'Esquadra Sant Amand 2014 (Josep Maria Montaner)

Fotos de la Corriols de Foc de Vallfogona 2014 (Arnau Urgell)

Fotos del Km Vertical d'Ogassa 2014 (Marc Cargol i Arnau Urgell)

Fotos de la Cursa de les Quatre Ermites 2014 (Rastres Fotografia i Arnau Urgell)

Fotos de la Hivernal de Campdevànol II (Rastres Fotografia)

Fotos de la Hivernal de Campdevànol I (Arnau Urgell)