Exposició de luxe a Sant Joan: obres de Guinovart i Ràfols Casamada

La mostra és fruit de la col·laboració amb la col·lecció del publicista Lluís Bassat

Redacció
19 de juny del 2014
Des del pròxim dissabte 21 de juny i fins al 24 d'agost, el Palau de l'Abadia de Sant Joan de les Abadesses serà escenari d'una exposició doble de quadres de Josep Guinovart (Barcelona, 1927-2007) i Albert Ràfols Casamada (Barcelona, 1923-2009), dos artistes catalans de renom de la Col·lecció Bassat d'art contemporani que s'exposen habitualment a la Nau Gaudí de Mataró des de l'any 2010. La inauguració de l'exposició es farà aquest dissabte a partir de les set del vespre amb la presència del publicista Lluís Bassat i de Núria Poch, directora del Consorci Museu d'Art Contemporani de Mataró.

De Guinovart, se n'exposaran obres dels anys setanta, just quan acabava d'instal·lar el seu estudi a Castelldefels, en un espai on va treballar les tècniques del collage, on va experimentar amb el color i dels seus homenatges al "Guernika". De Ràfols-Casamada se'n presenten obres de l'època compresa entre els anys setanta i els noranta, on va treballar les relacions cromàtiques matisades, amb transparències i cercant una progressiva depuració dels mitjans d'expressió.

A més de l'exposició, per primera vegada des que va néixer l'Espai Art l'Abadia, l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses editarà un catàleg amb imatges de les obres exposades en col·laboració amb el Consorci Museu d'Art Contemporani de Mataró, l'Ajuntament de Mataró i la Fundació Carmen & Lluís Bassat.