Pep Sort aspira a ser el candidat de PxC a Ripoll tot i ser agent dels Mossos

El partit xenòfob assegura que els serveis jurídics estudiaran la fórmula perquè encapçali la llista a les municipals | Fonts policials recorden que un "agent en actiu" no es pot presentar

Redacció
12 de juny del 2014
Actualitzat el 18 de maig del 2015 a les 23:24h
Pep Sort, al mig, vol ser el candidat de PxC a Ripoll
Pep Sort, al mig, vol ser el candidat de PxC a Ripoll | PxC
Pep Sort, al mig, vol ser el candidat de PxC a Ripoll. Foto: PxC

Pep Sort s'ha postulat públicament per ser el candidat de Plataforma per Catalunya a les municipals del 2015. Una possibilitat, que haurà d'aprovar el comitè electoral del partit xenòfob, però que no està gens clara pel fet de tractar-se d'un mosso d'esquadra. “Els serveis jurídics estudiaran totes les fórmules possibles per determinar la compatibilitat del càrrec de regidor amb la pertinença al cos de Mossos d’Esquadra, ja que Sort actualment és agent en actiu”, assegura PxC en un comunicat.

Fonts policials, consultades per ElRipollès.info, han assegurat que qualsevol agent en actiu no pot presentar-se en unes eleccions i només ho pot fer si està en excedència. En canvi, no ha pogut confirmar ni desmentir la informació sobre si el delegat de Plataforma forma part actualment dels Mossos ja que es tracta d'una dada personal. Aquest mitjà només ha pogut esbrinar que actualment no treballa a l'àrea bàsica del Ripollès.

El secretari general de PxC, Robert Hernando, ha celebrat a través de les xarxes socials la possible elecció de Sort, que fa unes setmanes va ser presentat com a delegat local de la formació. “És un orgull tenir un membre dels Mossos com a delegat”, ha assegurat citant als perfils de Twitter d'alguns dels sindicats policials. Cal recordar que la formació xenòfoba va aconseguir el 2011 un regidor a l'Ajuntament de Ripoll però al cap de pocs mesos va deixar el partit i va continuar com a no adscrit.