Més de 31.000 estudiants comencen aquest dimecres la selectivitat

Els 56 alumnes del Ripollès han començat aquest dimecres els exàmens a Olot

Nació Digital
11 de juny del 2014
Les proves d'accés a la universitat (PAU) comencen aquest dimecres a Catalunya amb 31.025 estudiants, una xifra lleugerament superior a l'any passat quan van realitzar les proves 30.250 alumnes, segons la Secretaria d'Universitats i Recerca. Del total d'alumnes matriculats a les proves que tindran lloc en horari de matí i tarda els dies 11, 12 i 13 de juny, 25.623 venen del Batxillerat, 2.136 han fet matrícules lliures, procedents de Batxillerat d'altres anys, i 3.266 accedeixen des de cicles superiors per examinar-se d'alguna assignatura en la fase específica. Les PAU es divideix en dues fases, una de general que és obligatòria amb 5 exàmens, i una d'específica voluntària per a tots els estudiants.

Hi ha un total de 56 estudiants del Ripollès que es presenten als examens, una xifra similar a altres anys. Tots ells fan els exàmens a Olot, conjuntament amb els alumnes de la Garrotxa.
 
Segons ha informat la Secretaria d'Universitats, la Comissió Coordinadora de les PAU ha revisat tots els protocols d'actuació, redacció i producció dels exàmens, així com els processos de seguiment de les proves, amb l'objectiu de "millorar els estàndards de qualitat i seguretat en totes les proves". Una revisió que es produeix després que l'any passat es detectés un error en l'enunciat d'una equació de l'examen de Matemàtiques, prova que els alumnes que ho van demanar van poder repetir. També es van produir errors de tecleig o ortogràfics en altres dos exàmens.
 
En la fase general, els alumnes s'examinen de quatre matèries comunes: Llengua catalana i literatura, Llengua castellana i literatura, llengua estrangera, Història o Història de la filosofia i una matèria de modalitat, tot i que es poden examinar de fins a tres. Els alumnes que obtinguin un cinc de mitjana entre la nota de Batxillerat i la fase general de les PAU hauran superat les proves i tindran la nota d'accés a la universitat. 
 
En la fase específica, es ponderen les dues millor qualificacions de matèries vinculades als estudis que es vulguin cursar i es calcula la nota d'admissió que pot arribar fins als 14 punts. Les notes obtingudes en les matèries examinades com a fase específica caduquen als dos anys.
 
En total hi haurà 153 tribunals examinadors en centres d'educació secundària i edificis universitaris. En el cas de Barcelona, enguany hi haurà un tribunal únic que acollirà 243 alumnes que en el Batxillerat han seguit un pla individualitzat vinculat al trastorn d'aprenentatge de dislèxia. Els estudiants podran conèixer les notes a partir del 27 de juny a Internet i el 30 de juny als seus centres.   
 
Proves d'aptitud
 
Com a novetat, i coincidint amb les PAU, 703 alumnes procedents de matrícula lliure i de cicles formatius de grau superior realitzaran la prova d'aptitud personal, és a dir, una prova de Llengua catalana i una prova de Llengua castellana, per accedir als graus en Educació infantil i primària. 
 
Tres dies d'exàmens 
 
Les proves comencen aquest dimecres a les 9.00 h amb l'examen de Llengua castellana i literatura, que anirà seguit del de Llengua catalana i literatura, i l'últim del matí serà la prova de Disseny, Matemàtiques aplicades a les ciències socials o Ciències de la Terra i el Medi Ambient. A la tarda, a partir de les 15.30 hores, serà el torn de Literatura catalana o Dibuix Tècnic.
 
Dijous el primer examen serà el d'Història o Història de la filosofia, posteriorment es farà el de Llengua estrangera i el matí finalitzarà amb les proves de Dibuix artístic, Llatí o Matemàtiques. A la tarda hi haurà les proves de Literatura castellana i Tecnologia industrial.
 
Divendres, l'últim dia d'exàmens, es faran les proves de Geografia, Física o Cultura Audiovisual; Grec, Biologia o Anàlisi Musical; Economia d'empresa o Química i al a tarda Història de l'art i Electrotècnica.