Ernest Ausiró estableix un nou rècord a la ultratrail dels Bastions

El corredor osonenc, un dels grans favorits, completa els 92 km a l'entorn de la Vall de Ribes amb menys de 12 hores | Òscar Pérez, guanyador el 2011, aconsegueix el triomf a la trail

Ernest Ausiró, nou rei dels Bastions, al Taga
Ernest Ausiró, nou rei dels Bastions, al Taga | Marc Cargol
Redacció
07 de juny del 2014
Ernest Ausiró, nou rei dels Bastions, al Taga. Foto: Marc Cargol

Ernest Ausiró s'ha coronat aquest dissabte com el nou rei dels Bastions. El corredor osonenc ha completat els 92 quilòmetres i 6.000 metres de desnivell positiu de la ultratrail de la Vall de Ribes amb menys de 12 hores i, a més, ha superat el rècord de la prova. En categoria femenina, triomf de Míriam Moreno, una de les dues úniques dones que ha arribat a la meta.

Ausiró era un dels favorits abans de començar, juntament amb l'anterior campió, l'andorrà Carles Rossell, i ha liderat la prova des de pràcticament l'inici. Finalment ha arribat a la meta de Ribes de Freser amb un temps d'11:47:03 aconseguint un dels millors èxits de la seva carrera després que l'any passat aconseguís pujar al podi de l'Emmona.

Precisament el vigent campió de la ultratrail de la UE Sant Joan, Òscar Pérez, ha aconseguit la victòria a la trail dels Bastions. El segon classificat ha estat l'empordanès Jordi Gamito, que ja sortia a les travesses per pujar al podi de la cursa de 52 quilòmetres, mentre que Joan Salamaña ha completat el podi. En dones, victòria de Mercedes Arcos per davant de Xènia Pallarès.

Set minuts més ràpid que el rècord

El rècord dels Bastions el tenia Òscar Pérez –el guanyador de la trail 2014- després que en la primera edició completés el recorregut amb 11 hores i 54 minuts. L'any següent l'andorrà Carles Rossell, que enguany només ha pogut ser sisè, va tardar 13 hores i 14 minuts. Avui, Ausiró ha rebentat el crono rebaixant en set minuts el rècord vigent.

L'avantatge respecte la resta de competidors ha estat molt important. Albert Herrero ha acabat amb 12 hores i 50 minuts mentre que Luís Sanvicente ha tardat 12:52. El quart i cinquè classificat han estat Carles Sànchez i Joan Vilana per davant de Carles Rossell, el campió del 2012.

Classificacions Els Bastions 2014 (pdf)


Galeries de fotos

Fotos dels Bastions 2014 al Taga (Marc Cargol)

Fotos dels Bastions 2014 pla Barrques-font Home Mort (Rastres Fotografia)

Fotos dels Bastions 2013 a Núria (Rastres Fotografia)

Fotos dels Bastions 2013 a Ribes de Freser i la Covil (Meteoribes i Marta Alsina)

Fotos dels Bastions 2012 (Arnau Urgell i Laia Deler)
 

Un dels corredors dels Bastions, entre Planoles i Núria. Foto: Rastres Fotografia