Els Bastions de la Vall de Ribes no pateixen pel temps

L'estabilitat i les temperatures a l'alça acompanyaran els més de 530 corredors que disputaran les curses de 90 i 52 km després que l'any passat s'hagués de suspendre pel vent | Carles Rossell, guanyador el 2012, buscarà revalidar la victòria a la ultratrail

Redacció
05 de juny del 2014
Carles Rossell intentarà revalidar la victòria als Bastions
Carles Rossell intentarà revalidar la victòria als Bastions | P. Ubach
Carles Rossell intentarà revalidar la victòria als Bastions. Foto: Corriols de Llum

La primera calorada de la temporada saludarà els més de 530 corredors que disputaran aquest cap de setmana Els Bastions. D'aquesta manera, la meteorologia no posarà un perill la ultratrail de la Vall de Ribes després que l'any passat s'hagués de neutralitzar a causa del fort vent. L'andorrà Carles Rossell, guanyador del 2012 i per tant vigent campió, intentarà revalidar la victòria en una prova de 90 km i 6.000 metres de desnivell positiu.

Els Bastions mantenen el recorregut clàssic i que, de fet, està marcat de manera permanent. “En alguns punts hi haurà neu però no hi haurà cap problemes per superar-los i, a més, les altes temperatures en fondran molta”, explica Carles Palacios, director de la cursa. D'aquesta manera, un total de 122 corredors prendran la sortida a Ribes de Freser aquest dissabte a partir de dos quarts de set del matí. És una xifra similar de l'any passat mentre que la trail, de 50 km, continua creixent i enguany en tindrà 413, una seixantena més dels previstos inicialment.

Els participants del 2013 –que en el cas de la trail no van arribar ni a sortir (foto)- han tingut un descompte en l'inscripció d'enguany. “Hi ha força repetidors”, explica Palacios que admet que s'ha consolidat molt més la cursa “curta” que no pas la ultratrail. “Té tota la part més aèria de la cursa amb pràcticament la meitat de quilometratge”, explica. Respecte el calendari –coincideix amb la Volta Cerdanya Ultrafons i arriba una setmana abans de l'Emmona- considera que “no hi ha més alternatives” entre altres, per les disposicions legals de Medi Ambient.

A nivell esportiu Carles Rossell l'any passat va intentar revalidar la victòria del 2012 abans que fos neutralitzada i enguany hi tornarà. Un dels corredors que encapçalaven la ultratrail del 2013, Quim Magan, també serà aquest dissabte a Ribes de Freser. També destaquen com a favorits l'osonenc Ernest Ausiró, Ivan Artigas i Isaac Riera. A la trail, tot i que és més difícil fer pronòstics, sobresurten noms com els de Joan Salamaña o Jordi Gamito.

Una de les assignatures pendents dels Bastions és atraure més participants femenines ja que tot just tres ho faran a la ultratrail mentre que la trail en tindrà una trentena.

Galeries de fotos

Fotos dels Bastions 2013 a Núria (Rastres: Gerard Garcia i Raül Duque)

Fotos dels Bastions 2013 a Ribes de Freser i la Covil (Meteoribes i Marta Alsina)

Fotos dels Bastions 2012 (Arnau Urgell i Laia Deler)