Un jutjat obliga l'Ajuntament de Ripoll a hissar la «rojigualda»

El consistori recorrerà la sentència al Tribunal Superior de Justícia i encara no ha decidit què farà quan es resolgui el recurs | "Si la pengem serà per obligació", assegura Xavier Cima

Redacció
03 de juny del 2014
A l'Ajuntament de Ripoll no hi ha la bandera espanyola
A l'Ajuntament de Ripoll no hi ha la bandera espanyola | Arnau Urgell
A l'Ajuntament de Ripoll hi ha quatre banderes però no pas l'espanyola. Foto: Arnau Urgell

Un jutjat ha ordenat a l'Ajuntament de Ripoll que pengi la bandera espanyola a la façana de la casa de la vila. Es tracta d'una sentència que ha transcendit avui i que des del consistori s'ha decidit recórrer al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

El jutjat contenciós administratiu número 2 ha resolt un dels tres plets que l'Estat ha presentat contra l'Ajuntament de Ripoll per motivacions sobiranistes. Concretament, obliga a la corporació municipal a col·locar la bandera d'Espanya a les dependències municipals tal i com recull la Llei 39/1981.

El consistori, segons ha confirmat el regidor Xavier Cima, ha decidit presentar recurs a la sala del contenciós administratiu al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Es podria resoldre en menys de sis mesos i el govern ripollès encara no ha decidit què farà si es desestima. “De moment intentarem que el recurs tiri endavant i després ja es veurà”, ha explicat Cima. “Si l'acabem posant serà per obligació”, ha afegit.

Es tracta de la primera sentència desfavorable contra un ajuntament del Ripollès arran de posicionaments sobiranistes –l'Estat ha realitzat onze denúncies-. El mateix consistori ripollès està pendent dels contenciosos per exercir la sobirania fiscal i declarar-se “territori català lliure i sobirà”. També han estat denunciats per no penjar la bandera espanyola Campelles i Sant Joan de les Abadesses.