Rebuig a la monarquia i aposta per la futura República Catalana

Una setantena de persones es concentren a Ripoll amb presència de representants de tots els partits d'esquerra i l'absència de CiU | També se celebren concentracions a Campdevànol i Camprodon

Concentració a favor de la República Catalana a Ripoll
Concentració a favor de la República Catalana a Ripoll | Arnau Urgell
Arnau Urgell
02 de juny del 2014
Concentració a favor de la República Catalana a Ripoll. Foto: Arnau Urgell

Ripoll s'ha sumat a l'onada de concentracions de rebuig a la monarquia i a favor de la República Catalana. Una setantena de persones s'han aplegat a davant de l'Ajuntament per reclamar que l'abdicació de Joan Carles no suposi una continuïtat del règim polític. Hi havia militants d'ERC i la CUP –les dues formacions que han convocat expressament a Ripoll- però també d'ICV, el PSC i a títol personal de l'Assemblea Nacional Catalana (l'entitat independentista ha preferit no posicionar-se en el debat).

També hi hagut mobilitzacions a Campdevànol i Camprodon amb una vintena de persones en cadascuna de les poblacions. Les manifestacions s'han reproduït a desenes de municipis de Catalunya on la reclamació independentista s'ha barrejat amb la purament republicana.

Força estelades, una sola republicana espanyola

Els partits independentistes havien fet una crida expressa a dur estelades a les concentracions. A Ripoll, per exemple, n'hi havia una quinzena amb l'estel blau. De fet, el manifest que s'ha llegit –el d'ERC, a càrrec de la diputada Teresa Jordà- insistia que el camí de la República Catalana passa per la consulta del 9 de novembre. En canvi, només hi havia una bandera tricolor, la republicana espanyola.

A la concentració de Ripoll ha destacat la presència dels dos regidors del PSC, Enric Perez i Ana Belén Avilés, així com bona part de la secció local malgrat que el partit tant a nivell estatal com nacional aposta per la continuïtat de la família Borbó. En canvi, no hi havia representants de CiU, una coalició que ha preferit fugir de la dicotomia monarquia-república. A Campdevànol, això sí, hi havia dos regidors d'aquesta formació, Gerard Soler i Joaquim Serrador.

A Camprodon, on s'han concentrat una vintena de persones convocades per ERC, ha destacat entre les estelades la presència d'una de blanc-i-blava (foto superior). No en va, la penya camprodonina de l'Espanyol s'ha sumat a la Taula Ciutadana pel Dret a Decidir.

Concentració a Campdevànol a favor de la República Catalana. Foto: ElRipollès.info

La diputada Teresa Jordà llegint el manifest. Foto: Arnau Urgell

Bandera republicana espanyola a la concentració de Ripoll. Foto: Arnau Urgell