La Portalada supera el primer obstacle en el llarg camí fins a la UNESCO

El Consell Assessor de Patrimoni Cultural Català escull el monument de Ripoll per tal de formar part de la llista indicativa del 2014 mentre que la Seu Vella de Lleida queda pel 2015

Redacció
28 de maig del 2014
La candidatura ripollesa ha superat el primer obstacle
La candidatura ripollesa ha superat el primer obstacle | Govern
La candidatura ripollesa ha superat amb èxit el primer obstacle. Foto: Govern

La candidatura de la Portalada per esdevenir Patrimoni de la Humanitat ha superat un primer obstacle en el llarg camí per arribar a la UNESCO. El Consell Assessor de Patrimoni Cultural Català ha anunciat aquest matí que escull el monument ripollès per tal que aquest mateix 2014 passi a formar part de la llista indicativa. La Seu Vella Lleida, la candidatura competidora, haurà d'esperar al 2015.

El Consell Assessor de Patrimoni Cultural Català ha valorat que la candidatura defineix amb molta precisió allò que la fa excepcional: "és un testimoni d'intercanvi d'influències entre cultures i està composada per un complert programa iconogràfic que pren com a referències les bíblies redactades a l'Scriptorium del monestir de Ripoll. Aquest programa, a més, és una simbiosi entre finalitats polítiques i religioses".

La portalada de Ripoll ha disputat amb èxit la primera “eliminatòria” en el camí per ser Patrimoni de la Humanitat.  Aquest dimarts a la tarda es va reunir el Consell Assessor de Patrimoni Cultural Català, en una sessió on els responsables de les dues candidatures la van defensar. Després d'aquest tràmit la pilota queda en mans del govern espanyol. A la tardor s'haurà de decidir si la candidatura ripollesa passa a formar part de la llista indicativa de la qual l'Estat en pot elevar a l'UNESCO una per any.

Cal recordar que Catalunya només pot enviar a Madrid una sola candidatura a esdevenir Patrimoni de la Humanitat. “És un compromís que han pres totes les comunitats autònomes”, explica l'alcalde Jordi Munell. A més, el Govern ha donat suport a la candidatura de la Cuina Catalana que és l'única que aspirava a esdevenir Patrimoni Cultural Immaterial. "Felicito els responsables de la candidatura de la Portalada de Santa Maria de Ripoll i a tots els ciutadans de Ripoll", ha assegurat el conseller Ferran Mascarell a través de les xarxes socials.